kabinet

Nieuws

22 februari 2019 door Reformatorisch Dagblad

Kabinet: "Van der Staaij mag Nashville-verklaring ondertekenen"

Kamerleden van D66, VVD, PvdA, 50PLUS en GroenLinks stelden op 8 januari kamervragen over de Nederlandse versie van de Nashville-verklaring. Ze vroegen zich af wat de regering ervan vindt dat ook leden van de Staten-Generaal deze verklaring hebben ondertekend. Het kabinet reageert daar nu op, meldt het Reformatorisch Dagblad. "In een gezonde democratie moet het debat gevoerd kunnen worden”, zegt het kabinet.

Het antwoord luidt alsvolgt: "In Nederland is de vrijheid van meningsuiting een groot goed en het debat moet gevoerd kunnen worden, ook op het scherpst van de snede”. Ook vindt de regering dat „in Nederland de vrijheid van meningsuiting, vooral in het politieke debat, een groot goed is, ook wanneer daarbij een mening wordt verkondigd die omstreden is”.

Het kabinet zegt tevens dat ze het zeker niet met alle meningen eens zijn, maar dat het kabinet "altijd sterk voor zal blijven maken dat ook deze mening geuit en gehoord mag worden. Het is daarbij vooral de taak van de Staten-Generaal zelf om in het debat eventuele bezwaren tegen geuite meningen kenbaar te maken.”

Er waren tevens vragen over diverse Bijbelteksten over homoseksualiteit. Minister Van Engelshoven reageert daarop kort. "Het kabinet is van mening dat uitleg van geloofsschriften niet tot zijn taken behoort”.

Klik hier om het hele artikel van het RD te lezen.

Reacties

J
Conclusie: de Nashvilleverklaring was storm in een glas water?
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher