cursus

Dagelijks leven

26 februari 2019 door Dick van den Bos

Toerustingscursus ambtsdragers ‘Zorg voor mensen met psychische problemen’

Het Kennisinstituut christelijke ggz organiseert tussen april en juni 2019 een toerustingscursus voor ambtsdragers, pastores, predikanten en geestelijk verzorgers in midden Nederland. In vijf avonden wordt toerusting gegeven rondom het thema ‘Zorg voor mensen met psychische problemen’.

Deze toerustingscursus wordt georganiseerd in Amersfoort.

Het Kennisinstituut christelijke ggz is een initiatief van Eleos en De Hoop ggz.
In deze toerustingscursus wordt ingegaan op verschillende psychiatrische ziektebeelden, namelijk depressiviteit, autisme, verslaving en een persoonlijkheidsstoornis. Ook is er ruime aandacht voor de wisselwerking van de stoornis met geloof en geloofsbeleving en de implicaties voor pastoraat.

Inhoud cursus
Er komen verschillende thema’s aan de orde waarbij de mogelijkheden en grenzen van pastoraat en hulpverlening worden verkend aan de hand van praktijkvoorbeelden. Daarnaast wordt er besproken hoe ambtsdragers om kunnen gaan met de eigen betrokkenheid, bezorgdheid en soms ook onvermogen als het gaat om de pastorale zorg in de gemeente.

Praktisch
De cursus wordt gegeven van 19.30 uur tot 21.30 uur bij Eleos, Printerweg 21-35 in Amersfoort. Deelname aan de cursus bedraagt 125 euro per persoon. Aanmelden via www.kicg.nl.

Neem voor meer informatie contact op met Agnes Hagenbeek via tel. 088-8921235 of agnes.hagenbeek@eleos.nl.

Klik hier voor meer informatie

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher