lectuur

God

25 februari 2019 door Open Doors

Tadzjiekse douane verbrandt christelijke lectuur

Tadzjikistan – De douane in Tadzjikistan bevestigt dat ze 5.000 christelijke kalenders in beslag heeft genomen en verbrand. De kalenders waren bestemd voor de baptistenkerken in het land.

Hoofd van de douane Rahmonali Rahimzoda vertelde Radio Free Europe op 14 februari dat de kalenders op de luchthaven van Dushanbe zijn geconfisqueerd en later zijn verbrand. Volgens Rahimzoda bevatten de kalenders "propaganda van een vijandige religie”. Hij vervolgt: “Talenexperts van het Ministerie van Cultuur bespeurden deze propaganda en daarom werd de lectuur ingenomen. Landgenoten kunnen zich aansluiten bij deze religieuze groep, maar het is illegaal om lectuur in te voeren zonder toestemming van het ministerie.”

Vertegenwoordigers van de Tadzjiekse kerk van evangelische christelijke baptisten zeiden een dag eerder dat de kalenders teksten uit het Nieuwe Testament weergaven. Ook moest de kerk een boete van 370 euro betalen. Een vertegenwoordiger van de kerk zegt: “Douanebeambten gaven ook als reden aan dat er meer kalenders waren dan het aantal van 200 geregistreerde baptisten.”

De wet op religie in het land ondersteunt de islam en verbiedt het uitdragen van andere religies.

Tadzjikistan staat op de 29e plek op de Ranglijst Christenvervolging.

Klik hier voor meer informatie over Open Doors

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher