huwelijk

Levensverhaal

22 februari 2019 door Dick van den Bos

Knokken voor je huwelijk: dit is hoe Ben en Kim Ketting dat hebben gedaan!

Ben Ketting en zijn vrouw Kim Ketting-Jackson zijn al 30 jaar samen. Dat is niet vanzelfsprekend, want Ben is Nederlands en Kim Amerikaanse. Ze ontmoetten elkaar jaren geleden in de VS. Ben toerde daar met gospelrockband Harvest. Ze spelen in talloze kerken. En ineens is daar die bijzondere ontmoeting. “And he smiled like really big”, vertelt Kim in het programma ‘Geloof in de Liefde’. Het is een lach die haar leven volledig veranderde.

In ‘Geloof in de Liefde’ op New Faith Network delen stellen hun liefdesverhaal. Zo ook Ben en Kim. Hun geloof in God staat centraal. Al vanaf de eerste verliefdheid. Want het betekende nogal wat: een relatie over verschillende continenten, drie kinderen uit een eerder huwelijk en een man die altijd toert met zijn band. Maar vanaf het begin gaf God al verbinding. Ook als ze niet bij elkaar konden zijn.

I lost my identity
Inmiddels wonen ze al lang samen in Nederland. Vooral omdat hun zoon Caleb ziek werd. En de behandeling in Amerika niet van de grond kwam. Kim liet alles achter. Haar familie, haar spullen, haar cultuur. “I lost my identity”, vertelt ze. Ze werd meer ‘de vrouw van Ben’ en steeds minder ‘Kim’. Ben ontsnapt aan de nieuwe realiteit door veel te werken. Hun huwelijk raakt onder druk. Ze knokken enorm voor elkaar. Maar blijven elkaar vinden. Hoe ze dit allemaal hebben gedaan?

Kijk het bijzonder openhartige gesprek met Ben Ketting op New Faith Network

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher