Dordrecht

Nieuws

21 februari 2019 door Dick van den Bos

De complete cast van The Passion 2019 is bekend!

The Passion is elk jaar weer een enorm tv-spectakel waar elk jaar miljoenen mensen voor thuis blijven. Dit jaar zal The Passion in Dordrecht gehouden worden, en de hele cast is inmiddels bekend, meldt de EO.

De rol van Jezus zal vervuld worden door musicalster Edwin Jonker, en zangeres Edsilia Rombley zal hem bijstaan in de rol van Maria. De rol van verteller zal presentator Martijn Krabbé vervullen. Zangers Lucas Hamming en Paul Sinha vertolken de rollen van de discipelen Judas en Petrus en acteur Porgy Franssen speelt Pilatus. Klaas van Kruistum zal verslag doen van de processie. 

#jebentnietalleen
Het zal niet alleen een stuk entertainment zijn, maar de EO wil ook ingaan op een belangrijk maatschappelijk probleem; eenzaamheid. Vandaar dat het thema is #jebentnietalleen. "Het paasverhaal kent veel dimensies van eenzaamheid. Het verdriet van Maria die haar kind verliest, Jezus die verraden wordt door een van zijn vrienden en Petrus die hem ontkent. Met #jebentnietalleen legt The Passion dit jaar de nadruk op aandacht voor elkaar. Dit sluit aan bij de aandacht in onze samenleving voor eenzaamheid en de talloze initiatieven om mensen bij elkaar te brengen", vertelt de EO op haar website. Je kunt hier ook meer te weten komen over alle personen die in The Passion meespelen.

Reacties

Aardig dat de EO dit jaar weer voor een enorm spektakel gaat zorgen. Zouden bij de spelers nog enkelen zijn die gelovig zijn?... Enne... hoeveel mensen zullen hierdoor metterdaad 'tot geloof in Jezus

Christus zijn gekomen' in de loop der jaren? Goed voor een proefschrift van een a.s. predikant...!
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher