Nieuws

21 februari 2019 door Reformatorisch Dagblad

Deze GerGemmer uit Urk is kandidaat voor de PVV in Flevoland

Jan Meindert Keuter (60) van de Gereformeerde Gemeente in Urk staat op de vijfde plaats van de PVV-lijst voor de Provinciale Statenverkiezingen in Flevoland. Niet élk kerklid steunt hem hierin. "Niet iedereen is er blij mee", vertelt hij tegenover het Reformatorisch Dagblad.

Keuter maakt met plaats 5 een goede kans op een zetel, aangezien de PVV op dit moment zes zetels heeft in de Provinciale Staten van Flevoland.

De grote vraag die veel mensen dan hebben, is; hoe kun je als bevindelijk gereformeerde staan voor een partij die bijvoorbeeld voor abortus is? Hij gaat er op in. "We hebben afgesproken dat ik met behoud van eigen identiteit binnen de partij kan functioneren. De PVV is geen drijver in zaken als abortus, zoals D66. De PVV heeft ook goede dingen: aandacht voor Israël en zorg voor de zwakkeren.”

Voor christelijke partijen is Keuter overigens niet benaderd. "Door die partijen ben ik niet gebeld, door de PVV wel. Ik mis binnen de christelijke partijen de gewone burgers op de lijst. Het zijn elitepartijen geworden. Dat vind ik jammer.”

Islam
Niet iedereen binnen zijn kerkelijke gemeente is er blij mee dat hij kandidaat staat voor een niet-christelijke partij, maar hij heeft zelf zijn doelen helder voor ogen. "Ik vind dat we ervoor moeten zorgen dat ons eigen land niet vol raakt. De PVV is vooral bang voor islamisering. De vluchtelingen die naar Nederland komen, zijn niet allemaal christen. Er zijn gematigde moslims, maar de islam is niet gematigd.”

Klik hier om het hele verhaal te lezen.

Reacties

P
Voor mij ten enenmale onbegrijpelijk dat je met de Bijbel in de hand zo'n keuze kunt maken...
REAGEER
D
De positieve opstelling van de kerken tegenover de islam is misschien één van de belangrijkste redenen van de leegloop. Vooral bij jongeren, want zij weten vaak beter dan de ouderen wat islam in de praktijk betekent.
REAGEER
W
Dat christenen stappen durven te nemen daar is niets mis mee. Belangrijk is met welke intentie ze deze stappen zetten en met welk doel. Is het doel ego gericht dan is het m.i. fout is het gericht op infiltratie en tot bekering van vriend Wilders, prima, want daar bidden we toch allen voor?
REAGEER
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher