Nieuws

21 februari 2019 door Rik Bokelman

Bernie Sanders hoeft als kandidaat presidentsverkiezingen niet te rekenen op massale steun christenen

De bekende Amerikaanse senator Bernie Sanders wil z'n land van de ondergang redden. En van wat hij noemt de pathologische leugenaar Donald Trump. De 77-jarige politicus, die er in 2016 niet in slaagde Hillary Clinton van de Democratische nominatie af te houden, heeft zich in de presidentiële race gestort voor 2020. 

Dinsdag zei Bernie Sanders dat Donald Trump een leugenaar is. “Ik denk dat hij ook een racist is, een homofoob, een xenofoob, iemand die goedkoop politieke punten probeert te scoren door af te geven op minderheden, vaak immigranten zonder papieren.”

Onder veel christenen in de VS is Bernie Sanders niet populair. Onder andere vanwege z'n abortusstandpunt. Hij is fervent voorstander van niet alleen vrouwenrechten, maar ook abortusrechten. Hij hoeft daarom niet te rekenen op de massale steun van christenen. In 2018 stemde hij tegen een wet die late abortussen onmogelijk wilde maken. In die tijd zei hij dat hij het verkeerd vindt om als overheid te bepalen wat vrouwen wel en niet mogen doen met hun lichaam. "Dat is mijn standpunt." 

"Ik ben erg pro-choice. Wel of geen abortus is een keuze die gemaakt moet worden door de vrouw, haar arts en haar familie. Dat is mijn standpunt." 

Bernie Sanders wil als president niet alleen abortus overal legaliseren maar ook een zorgverzekering voor alle Amerikanen. Verder wil hij een minimumloon van 15 dollar per uur invoeren.

Reacties

Minimumloon 15$/uur, zorgverzekering voor iedereen? In de VS? GEEF het dan maar al op. Voor de meeste Amerikanen en de meerderheid van Christenen, bent u de Antichrist, minstens een "commie". Zo jammer.
REAGEER
M
Wanneer staat er in de Amerikaanse politiek iemand op die zich als volgt laat kenmerken: "conservative when it comes to moral value's and liberal when it comes to social justice", hetgeen nog eens kan worden aangevuld met "smart when it comes to economics/environment and wise when it comes to foreign affairs". Hiervoor heb je iemand nodig met een waarachtige christelijke visie op mens, maatschappij en wereld. Geen 'Obama' dus, geen 'Trump', en ook geen 'Sanders' dus (wegens zijn 'pro-choice'- stand) maar wie dan wel?!
REAGEER
M
In elk geval lijkt er nu ruimte te ontstaan voor een 3de partij/politieke stroming in de VS die de impasse moet doorbreken van het al jaren polariserende en verlammende 2-partijen 'stelsel' aldaar. De VS leert maar weinig van Europa en Europa leert maar weinig van haar eigen geschiedenis, die zich schijnt te herhalen, en voor een echt christelijk geinspireerd politiek 'midden' in Nederland is ook visie en moed nodig. Welke voorman/vrouw staat er op die eens niet opportunistisch is maar werkelijk het algemeen belang wil dienen?!
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher