vincent icke

God

20 februari 2019 door Redactie

Waarom wetenschapper Vincent Icke niet stellig zal zeggen dat God niet bestaat

Bij het grote publiek staat hij bekend als duider van het heelal: Vincent Icke. In de Volkskrant vertelt hij over de zin van het leven en het al dan niet geloven in God.

Vincent Icke gelooft zelf niet in God. In de krant legt hij uit waarom. "Je moet je afvragen: blijkt ergens uit dat leven een bedoeling heeft?"

"Neem de blinde vlek in het menselijk oog. De zenuwen die de signalen naar je hersenen overbrengen, gaan door de retina heen. Dus is er een plekje in je oog dat niet gevoelig is voor licht, omdat die zenuwbanen erdoorheen moeten. Welke sukkel heeft dat ontworpen? Dat had helemaal niet gehoeven, het netvlies van de octopus bijvoorbeeld is onbelemmerd. Als God een Delftenaar geweest zou zijn, zou hij hier nooit op zijn afgestudeerd.’"

Toch is het atheïsme van de bekende wetenschapper niet een stellig geloof. "Je zult mij dus niet betrappen op de uitspraak: ‘Goden en geesten bestaan niet.’ Ik zeg wel dat er geen enkel houdbaar bewijs is dat ze bestaan."

Vincent moet in de krant ook erkennen dat de schepping, waarvan christenen geloven dat die van God afkomstig is, toch wel heel wonderlijk is. "Het is ook wel een wonder, want het is prachtig, ingewikkeld, het zit schitterend in elkaar en je zou het zelf niet hebben kunnen verzinnen. Dat geldt niet alleen voor leven op aarde, maar ook voor de sterren."

Reacties

Toch is deze Vincent op de goede weg. Hij vraagt zich af: "blijkt ergens uit dat leven een bedoeling heeft?" Een echte atheïst stelt namelijk geen vraag, maar concludeert.

Als je een vraag stelt, kun je ook een antwoord verwachten. Nu is het slechts afwachten, totdat de Enige die het juiste antwoord kan geven, aan de deur van z'n hart klopt.

Kop op, Vincent. Oók voor jou is er dus nog hoop.

En misschien kom je er dan ook nog achter waarom die 'sukkel' het menselijk oog juist zo heeft ontworpen.
B
Ja hoor, Veritas Illustrat: Er is een God, en dat is, van de miljoenen die bedacht zijn, precies jouw God.

Precies zoals in de Bijbel staat. Er is een God en die heeft een Zoon, die eigenlijk Hijzelf is. En die laat hij boeten om de mens te kunnen vergeven.. De rest van het heelal heeft Hij ook geschapen, alleen maar voor de lol. Hij verveelde zich..

Misschien dat de ware God wel aan jouw hart zal komen, als jij eerlijk en oprecht zoekt..
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (4)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher