spiraaltje

Nieuws

20 februari 2019 door Dick van den Bos

Abortuskliniek wil aantal abortussen omlaag brengen door vergoeding spiraaltje

De overheid moet meebetalen aan spiraaltjes voor vrouwen die een abortus hebben gepleegd, om zo de kans op herhaling kleiner te maken. Dat hebben de gezamenlijke abortusklinieken bepleit op initiatief van de Zwolse kliniek Stimezo. Volgens Stimezo-directeur Margreet Jansen moet dit het aantal abortussen omlaag brengen, meldt De Stentor.

De meeste vrouwen die abortus laten plegen beschermen zich niet goed genoeg, vertelt Jansen. "Het plaatsen van een spiraaltje zou het risico op ongewenste zwangerschap sterk verlagen. Vanaf volgend jaar moet de minister een vergoeding voor de spiraaltjes opnemen in de subsidie voor de klinieken."

Op dit moment is het traject richting spiraaltje verre van optimaal, legt Jansen uit. ,,Als een vrouw zich bij de huisarts voor een spiraaltje meldt, vraagt die haar om er een te kopen bij de apotheek. Daarna mag ze opnieuw naar de huisarts, maar soms heeft die niet de echo-apparatuur die nodig is om te bepalen waar het spiraaltje precies moet worden geplaatst. Dan moet de vrouw naar het ziekenhuis en daar is het plaatsen veel duurder.’’

Klik hier om het hele artikel te lezen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher