levensverhaal

Levensverhaal

20 februari 2019 door Nederlands Dagblad

Gerald Troost: "Ik werk voor de Heer, en ook een beetje voor Geer"

In een openhartig gesprek met het Nederlands Dagblad vertelt Gerald Troost hoe hij God betrekt in zijn leven. Dat is niet alleen een geestelijk verhaal, maar ook financieël vertrouwt hij op God.

"Als je het contact met God verwaarloost, worden de vruchten minder en gaan andere zaken een grotere rol spelen: moeheid, moedeloosheid, negativiteit. Vrijdag trad ik nog op voor een man met ALS. Ik hoor net dat hij is overleden. Heftig. Ik mocht troostende liedjes voor hem zingen: Gerald troost. Zo probeer ik mijn achternaam waar te maken."

"Toen ik vijftien jaar was, overleed mijn jongste broertje. Hij was vijf. Mijn muur van boosheid om zijn overlijden werd een paar jaar later weggehaald. In een evangelische gemeente heb ik ervaren dat God een God van liefde is. Het beantwoordde niet al mijn vragen, maar gaf wel rust en een andere focus. We hebben ons aangesloten bij Mozaïek 0318, hier vlakbij. Nelinda is er actief als spreekster en worshipleader.’"

Geld
Financieel is het werk van Troost niet altijd eenvoudig. "Muziek- en sportlessen voor de kinderen moeten allemaal betaald worden. Als mensen zeggen dat ik wel 'voor de Heer' kan optreden, zeg ik: “Ja, en ook een beetje voor Geer”, voor mezelf. Vroeger verdiende je wat aan het maken van een nieuwe cd, maar nu moet je bijna geld bijleggen."

Klik hier om het hele verhaal met Gerald Troost te lezen.

Reacties

Mogen Christenen Christelijke muziek downloaden van het net?
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher