schouten

God

20 februari 2019 door Dick van den Bos

Minister Schouten: "Mijn roeping is om recht te doen en ootmoedig te wandelen met God"

Tijdens een avond van de hervormde oude kerkgemeente in Ede was minister Carola Schouten open over haar geloof en over ethische dillemma's in haar werk als minister. Dat schrijft het Reformatorisch Dagblad.

De avond werd geopend met een schriftlezing, die door Carola Schouten zelf werd verzorgd. Ze koos Micha 6. Het achtste vers bleek een belangrijke tekst in haar ministerschap te zijn. "Hij heeft u bekend gemaakt, o mens! wat goed is; en wat eist de HEERE van u, dan recht te doen, en weldadigheid lief te hebben, en ootmoediglijk te wandelen met uw God?”

Schouten: „Ik ben van mezelf veeleisend en perfectionistisch. Deze tekst relativeert wat ik allemaal zou moeten en wat ik allemaal moet kunnen. Het is in zekere zin heel eenvoudig: recht doen, ootmoedig wandelen met God.”

De bewindsvrouw kreeg ook nog wat kritische vragen van agrariërs, die de regeldruk in de sector te hoog vinden, en over het stevige optreden van de overheid in de fipronil-affaire. Schouten: "Als minister moet je elke dag enorm veel keuzes maken. Misschien wel 90 procent daarvan betreft keuzes tussen fout en fout. Had je maar vaker keuzes tussen goed en fout; dan zou het heel wat makkelijker zijn.”

Klik hier om het hele verslag te lezen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher