bijbelse lijn

Nieuws

20 februari 2019 door Reformatorisch Dagblad

VGS komt met notie over 'gender': "We willen de Bijbelse lijn zorgvuldig onder woorden brengen"

De Vereniging voor Gereformeerd Schoolonderwijs (VGS) komt nog voor de zomer met een concept over het thema 'gender'. Deze zal dan 5 juni gepresenteerd worden tijdens het VGS-symposium 'kerk en school'. Afgevaardigden van scholen en kerken zijn daar bij. Dit meldt het Reformatorisch Dagblad.

Deze week waren er diverse berichten dat er een nieuwe Nashvilleverklaring gaat komen, en deze brief is daar een reactie op. Bestuursvoorzitter P.W. Moens: "De oorspronkelijke Nashvilleverklaring heeft veel stof doen opwaaien. Ook op het actuele nieuwsbericht betreffende de lesbrief wordt door de media gereageerd.”

Moens herinnert eraan dat de scholen –en kerken– begin januari een brief van de VGS hebben ontvangen „naar aanleiding van de ophef die er toen is ontstaan in de samenleving na publicatie van de Nashvilleverklaring. In die brief hebben we aangeboden als woordvoerder voor het reformatorisch onderwijs te willen optreden. Dit is onverlet. Als er vragen komen naar aanleiding van de aangekondigde lesbrief, dan kunt u verwijzen naar ondergetekende.”

Inhoud
Over de inhoud van de notitie die de VGS in juni wil presenteren, kan de bestuursvoorzitter „nog niet te veel zeggen. Onze lijn is steeds geweest: helder zijn over hoe de Bijbel over deze onderwerpen spreekt en tegelijk zorgvuldig zijn hóé je dat onder woorden brengt. Op dat punt zou ik met de Nashvillewerkgroep nog weleens wat willen doorpraten. Mijn voornemen is ook om dat op korte termijn te doen.”

Klik hier om het hele artikel van het RD te lezen.

Reacties

H
Een Nashville verklaring is een verklaring die vanuit Nashville tot ons is gekomen. Wordt de verklaring elders opgesteld, dan kan het geen Nashville verklaring heten.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher