Jesse van der Kolk

God

26 februari 2019 door Jeffrey Schipper

Jesse (10) is enthousiast over MAF: "Ik wil ook zendingspiloot worden"

“Als MAF er niet zou zijn zouden er meer mensen doodgaan. Dat lijkt mij iets heel prachtigs: mezelf nuttig maken door het levens van anderen te redden,” zegt Jesse van der Kolk. Vorig jaar bezocht de 10-jarige jongen uit Apeldoorn met zijn vader Gert een van de vliegdagen van MAF (Mission Aviation Fellowship).

MAF (Mission Aviation Fellowship) vliegt het Evangelie naar zeer afgelegen gebieden in de wereld.

“Vorig jaar zomer is Jesse 10 jaar geworden,” maakt Hanneke, de moeder van Jesse, duidelijk. “Omdat 10 jaar zo’n bijzondere leeftijd is, leek het mij leuk om echt uit te pakken met een leuk verjaardagscadeau. Wat het cadeau een extra bijzonder tintje geeft, is dat wij als gezin Marijn en Esther de Zwart, namens MAF actief in Australië, sponsoren. Omdat ik het leuk zou vinden dat hij met mijn man Gert zou gaan, was dit een verjaardags- en Vaderdagcadeau ineen.”

Wat heb je bij de vliegdagen van MAF gedaan, Jesse?
“Medewerkers van MAF hebben die dag een interessante presentatie gegeven. Na de presentatie gingen alle bezoekers naar buiten. Ik belandde in een wachtrij met mensen die net als ik de lucht in zouden gaan. Het vliegen was heel spannend, want ik had nooit eerder gevlogen. Het was heel cool om in het vliegtuig te zitten. Ik mocht zelfs even meesturen met de piloot!”

Onlangs heb je een spreekbeurt over MAF gehouden. Waarom heb je voor MAF als onderwerp gekozen en wat heb je verteld?
“Als MAF er niet zou zijn zouden er meer mensen doodgaan. Met een jeep kost het natuurlijk veel meer tijd om bij mensen te komen dat met het vliegtuig. Dat geldt zeker in landen met slecht begaanbare wegen.

Aan de hand van een Powerpointpresentatie heb ik de geschiedenis en het werk van MAF uitgelicht. Ook heb gewezen op een aantal landen waar MAF actief is. Aan het einde van de presentatie hebben we met de klas nog een quiz gedaan. Eén van de vragen was: ‘Waar in het vliegtuig zit de brandstof?’ De presentatie duurde iets te lang, ruim een half uur. Zelf vond ik het te kort, want ik had nog veel meer willen vertellen!” Jesse heeft van de docent als cijfer een 9 gekregen.”

Zou je later MAF-piloot willen worden?
“Dat lijkt mij wel leuk, ja,” antwoordt Jesse. “Het lijkt mij bijvoorbeeld wel bijzonder om in Zuid-Soedan te vliegen. Voor mijn spreekbeurt heb ik verschillende verhalen gedownload. Wat mij vooral opviel is hoe blij mensen zijn als zo’n vliegtuig arriveert. Dat lijkt mij iets heel prachtigs: mezelf nuttig maken door het levens van anderen te redden.”

De moeder van Jesse bekeek vorig jaar de door de EO uitgezonden serie over MAF-piloten. “Toen ik de beelden zag, werd ik geraakt door de nood van mensen. Soms vergeet ik dat heel veel mensen geen medische voorzieningen in de buurt hebben. Daarom kan een MAF-vlucht mensenlevens redden. Twee van onze kinderen hebben een heftige start gehad. Als zij in Afrika geboren zouden zijn, waren ze er nu niet meer geweest!”

Binnenkort gaan de MAF-vliegdagen weer van start. Klik hier voor meer informatie.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher