Ds. A. K. Wallet

God

19 februari 2019 door Jeffrey Schipper

'Ik ben bang dat ik de zonde tegen de Heilige Geest gedaan heb'

"Ik heb ontzettende angsten dat ik de zonde tegen de Heilige Geest gedaan heb. Onder andere door deze tekst in Hebreeën 6: 'Want het is onmogelijk dat degenen die eens verlicht zijn geweest en de hemelse gaven gesmaakt hebben en daarna afvallig worden opnieuw tot geloof komen.' Ik ben echt in paniek en hoor steeds in m’n hoofd dat het nooit meer kan. Wat moet ik doen?," vraagt de vragensteller in de vragenrubriek van Refoweb.nl.

"Nooit kwam iemand bij Jezus die afgewezen werd, al zou hij/zij denken de zonde tegen de Heilige Geest bedreven te hebben," maakt ds. A. K. Wallet (foto) duidelijk. "De duivel is er op uit ook in uw/jouw leven je van alles wijs te maken, want hij wil niet dat je echt bevrijd wordt. Er is geen reden om in paniek te raken, want wie tot God komt, moet geloven dat Hij een beloner is van hen die Hem zoeken.

Als je/u echt deze zonde gedaan had zou je er niet over inzitten. Dat je er over inzit bewijst dat je niet zonder de Heere kunt leven. Wees getroost en verkommer niet, maar gelooft Zijn heil en troostrijk woord. Er waren mensen die tot het einde van hun leven zich verzet hebben tegen de genade van God, maar toch bijna aan de eindstreep door Jezus aanvaard werden. Denk aan de moordenaar aan het kruis.

Wat de tekst betreft die je noemt uit Hebreeën 6 zou ik willen zeggen dat die niet gericht is aan een vrager als jij. Want nogmaals, die met vragen bij Christus komt is altijd welkom. Maar deze tekst is gericht tot leiders van de gemeente die te maken hebben met afvalligen, die in hun afval volharden en niet weten van berouw. Bij dergelijke mensen hoeven zij geen tijd meer te besteden, tenzij zij zelf terugkomen.

Ons doopformulier zegt het zo kernachtig: 'Als we soms uit zwakheid in zonden vallen, laten we aan Gods genade niet vertwijfelen, noch in de zonde blijven liggen aangezien de doop een zegel en ontwijfelbaar getuigenis is, dat wij een eeuwig verbond der genade tot God hebben.' Laat de duivel het niet winnen met zijn paniekzaaiende woorden en influisteringen, maar zie op jezus Christus en Zijn heilige Geest zal je uit Hem vrede in je hart schenken."

Lees hier de volledige beantwoording van ds. A. K. Wallet.

Reacties

Wie bang is voor deze zonde, die heeft het niet gedaan!
REAGEER
De vragensteller: "Ik herken mezelf hierin volledig. Hemelse gaven gesmaakt, daarna een tijdlang geleefd zonder God... Ik ben echt in paniek en hoor steeds in m’n hoofd dat het nooit meer kan."

Als de verloren zoon, zich had laten leiden door dit soort gedachten, was 'ie nooit meer van die trog afgekomen.

Hij stond echter op en ging naar de Enige die hem werkelijk kon helpen: Luk. 15:24 want mijn zoon hier was dood en is weer levend geworden, hij was verloren en is gevonden. En zij begonnen feest te vieren.
REAGEER
A
Angst komt niet van God, maar van de vijand (satan). Angst = fear. Fear = acroniem voor false evidence appearing real. Romeinen 8:1 Er is geen veroordeling voor wie in Christus Jezus zijn. Hoofdstuk 8 en 9 zijn naar mijn idee van toepassing (https://www.debijbel.nl/bijbel/NBV/Romeinen-8). Mijn richtsnoer voor alles is de Bijbel; geen zgn. geloofsformulieren opgesteld door mensen die de Bijbel hebben geprobeerd te interpreteren zonder de Geest. Bent u in Christus? Heeft u Christus aangenomen en een levende relatie met Hem?
REAGEER
Toon meer reacties (5)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher