bron

Dagelijks leven

21 februari 2019 door Dick van den Bos

Wilkin van de Kamp: "Regeltjes kunnen nuttig zijn, maar ze houden mensen niet bij elkaar"

In deze video vertelt voorganger Wilkin van de Kamp waarom regeltjes in de kerk makkelijk zijn, maar niet de beste manier om de schapen bij elkaar te houden. "We horen bij elkaar gehouden te worden door een stromende bron".

Wilkin loopt in deze video op een achterhoekse paardenboerderij. Hij vertelt. "Het is typisch Nederland; prachtige hekken, bijvoorbeeld een mooi hek van hout. In sommige gevallen staat er ook prikkeldraad omheen, of worden grasvelden gescheiden door sloten."

Waterput
Maar in Australië doen ze het heel anders, vertelt hij. "Daar hebben de veeboeren zulke grote vlaktes, dat het onmogelijk is om er een omheining om te plaatsen. Maar ze zorgen dat ze een waterput graven, zodat ze altijd kunnen terugkeren naar de bron. Wat kunnen we daar van leren!"

David zegt in Psalm 36 vers 10: 'Want U bent de bron van leven' - en dat hebben we nodig in onze kerken. Het is zo makkelijk om met regels en hekken de kudde bij elkaar te houden, en dat is ook niet verkeerd. Maar wat we als kerken nodig hebben, is de bron die stroomt. Zolang de kerk dat doet, zullen mensen niet rug toekeren naar de kerk. Mensen zullen uitgaan om tot een zegen te zijn en terugkeren om terug te gaan naar het woord en de kracht van de Heilige Geest. Natuurlijk hebben hekken waarde, maar laten we zorgen dat de bronnen levenskrachtig zijn en stromen."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher