Otto Grevink

Dagelijks leven

19 februari 2019 door Jeffrey Schipper

Ds. Grevink keek naar De Luizenmoeder en vraagt zich af of verschil tussen jongens en meisjes echt zo complex is

"Juf Ank kreeg de vraag in De Luizenmoeder of een meisje uit haar klas wel daadwerkelijk een meisje is. Ik herken dat wel," schrijft ds. Otto Grevink in een nieuw blog voor MijnKerk.nl.

"Rianne vertoonde gedrag dat verschillende moeders als jongensachtig zagen. Terwijl een vader beweerde dat ze ook een transgender zou kunnen zijn. Misschien is ze wel lesbisch? (...) Uiteindelijk raakt het aan ons ongemak met het hokjesloze denken. En tegelijkertijd aan onze eigen wens naar vrijheid om een kind te laten zijn wie het is.

God maakte de mensen als man en vrouw, staat er in de Bijbel. Ik lees daarin geen vaste hokjes, maar ruimte. Hij maakte de mensen dus verschillend. Ook een vrije wens om kinderen en volwassenen in nieuwe hokjes te plaatsen doet eigenlijk onrecht aan die diversiteit."

"Hoe ga jij om met kleding en gedrag van jouw kind?," vraagt de internetpastor zich af. "Wat stimuleer je en wat hou je af?"

Bekijk onderstaand fragment en klik hier voor de volledige blog:

Reacties

Wat is een luizenmoeder eigenlijk? Er bestaan bij ons toch geen luizen meer? Toen ik kind was kwam er op school 'een pietenzuster' die met twee glazen staafjes je hoofdhaar doorzocht. Als ze wat gevonden had, moest je apart staan van de rest van je klasgenootjes. Ik was er n ooit bij, maar anderen wel. Dat was vreselijk...!
REAGEER
Mooi gezegd....je mag en kunt mensen die naar Gods beeld zijn geschapen niet dwingen. De kerk heeft dat wel veel gedaan...met resultaat dat mensen het leven niet meer aankonden. Gelukkig gaat het nu wat anders. Ik denk dat Jezus van ons allemaal houdt.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher