Petro Poroshenko

Nieuws

18 februari 2019 door NBG

President van Oekraïne moedigt Bijbellezen aan

‘Het is belangrijk dat elke politicus in de Bijbel leest. En het niet bij één keer laat…‘ Dat zei de Oekraïense president Petro Poroshenko afgelopen woensdag tijdens een werkbezoek aan het Oekraïens Bijbelgenootschap in Kiev.

De president woonde een overleg bij met de leiders van alle Oekraïense kerken. Aanleiding voor zijn bezoek was de afsluiting van het Oekraïense ’Jaar met de Bijbel 2018’. Poroshenko prees dit initiatief en moedigde de Oekraïense kerken en het Bijbelgenootschap aan om de waarden uit de Bijbel te blijven uitdragen in het land. ‘Het Oekraïens Bijbelgenootschap vervult een ongelooflijk belangrijke missie’, aldus Poroshenko. Hij bedankte het Bijbelgenootschap voor zijn inzet gedurende meer dan 25 jaar: ‘Het is door uw inspanningen dat mensen in staat zijn de Bijbel open te slaan en te lezen.’

Het Oekraïens Bijbelgenootschap hoopt in de loop van 2019 een complete bijbelvertaling in eigentijds Oekraïens te publiceren.

Ontmoetingsplek voor heel Oekraïne
Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) heeft regelmatig contact met het Oekraïens Bijbelgenootschap. Afgelopen zomer was een vertegenwoordiging van het NBG aanwezig bij de start bij van de bijbelleesmarathon in Kiev, een belangrijk onderdeel van het ‘Jaar met de Bijbel’.

NBG-directeur Rieuwerd Buitenwerf: ‘Het Bijbelgenootschap is een van de weinige ontmoetingsplaatsen voor vertegenwoordigers uit het hele land. Ook uit het gebied in het oosten van Oekraïne dat in handen is van de separatisten. Vanwege die unieke positie zet het Oekraïens Bijbelgenootschap zich achter de schermen in om spanningen tegen te gaan.’

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher