Kees van der Staaij

Nieuws

18 februari 2019 door Jeffrey Schipper

Kees van der Staaij tijdens SGP-congres: "Niet dreutelen, niet drammen, maar het goede doen"

"Onze houding tegenover het kabinet zal niet ineens veranderen als het kabinet in de Eerste Kamer haar meerderheid verliest. Waar we voor waren, blijven we voor. Waar we tegen waren, blijven we tegen. We verwachten het ook niet van een voet tussen de deur. Maar het spreekwoord luidt, wie goed doet, goed ontmoet," vertelde Kees van der Staaij afgelopen weekend tijdens het partijcongres van de SGP.

De partijleider verzette zich tegen gedreutel. "Al jarenlang is beloofd dat de mensonwaardige misstanden in de prostitutie worden aangepakt. Maar er gebeurt bitter weinig. (...) Al jaren wordt gezegd dat het onaanvaardbaar is dat Palestijnse terroristen premie opstrijken, mede mogelijk gemaakt met onze euro’s. Hoog tijd daarmee te stoppen."

New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Ook moet Van der Staaij niets van gedram hebben. Dat geldt ook voor verplicht vaccineren, een voorstel dat door de VVD is geopperd. "Er was een tijd dat de liberalen meer voor de vrijheidsrechten van de burger opkwamen!" Ook op het gebied van klimaat wenst Van der Staaij geen gedram. "Het moet haalbaar, betaalbaar en betrouwbaar zijn, met name voor de mensen die niet zoveel te besteden hebben als de bekende witte wijn nippende doorsnee-bakfietser in Amsterdam."

Verder moedigt de politicus het kabinet aan om het goed te doen. "Bescherm kwetsbaar leven! Pril leven, en leven dat is uitgeput, lichamelijk of geestelijk. (...) Maak werk van onze veiligheid. Investeer meerjarig in defensie en veiligheid. (...) Ga eenzaamheid tegen, help kwetsbare mensen in het doolhof van de zorg en investeer veel meer in suïcide-preventie."

Bekijk de speech van Van der Staaij en lees hier meer op de website van de SGP:

Reacties

K
"Het moet haalbaar, betaalbaar en betrouwbaar zijn, met name voor de mensen die niet zoveel te besteden hebben als de bekende witte wijn nippende doorsnee-bakfietser in Amsterdam." Jammer Kees, een beetje flauwe citering van Mark Rutte.
REAGEER
J
En wat een flauwe citaten van Mark Rutte: de rillingen liepen over zijn rug. Wie citeerde hem toch steeds?
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher