Paus Franciscus

Nieuws

18 februari 2019 door Jeffrey Schipper

Waarom misbruikslachtoffer Marie Collins teleurgesteld is in de Rooms-Katholiek Kerk

De paus vroeg Marie Collins voor een commissie die voorstellen moet doen om misbruik te voorkomen. Teleurgesteld heeft ze de commissie verlaten. De Volkskrant sprak met de vrouw die in haar jeugd werd misbruikt door een priester.

Tijdens de eerste vergadering met de commissie merkte Collins dat er iets niet klopte. Op de vergadertafel lag niet eens een glas water of een velletje papier. Collins: "Iedere keer als we om geld vroegen om iets gerealiseerd te krijgen, was het antwoord: nee, te duur, nee, te duur, nee, te duur. (...) Vanwege de te dure tickets mochten we maar drie keer per jaar in Rome vergaderen. Verder moesten we onze eigen koffie betalen, onze eigen lunch, ons eigen avondeten." En dat terwijl het Vaticaan miljarden euro's te besteden heeft.

Collins weet waarom ze haar in het Vaticaan niet serieus nemen. "Ze geloven oprecht dat je alleen iets van het leven begrijpt als je onderdeel bent van de kerk. Daarom zullen ze ook nooit iets van een buitenstaander aannemen, al is het de grootste expert op aarde. Ze geloven alleen in hun eigen manier van doen en weigeren in te zien dat juist dat voor een immense rotzooi heeft gezorgd. 

Alles wat we deden, bleek totaal nutteloos. Ze zetten de beste experts ter wereld om een tafel en negeren vervolgens al hun adviezen."

Lees hier het volledige interview in de Volkskrant.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher