Vaticaan

Nieuws

18 februari 2019 door Nieuwsuur

'Meerderheid kerkbestuurders in Vaticaan is homoseksueel'

In het Vaticaan zou de meerderheid van kardinalen, bisschoppen en andere kerkbestuurders homoseksueel zijn. Dat zegt socioloog Frédéric Martel volgens Nieuwsuur. Zijn boek verschijnt vandaag.

Martel, die zelf ook op mannen valt, wil met zijn boek een systeem blootleggen: de Katholieke kerk heeft volgens hem een verborgen gezicht dat is gefundeerd op een dubbelleven: van buiten radicaal homofoob, in werkelijkheid homoseksueel. "Wat je als homoseksuele geestelijke het liefste wil, is je geaardheid verbergen. Om iedereen te laten zien dat je niet gay bent," zegt Martel.

Volgens de socioloog kiezen veel homoseksuele geestelijken in Rome voor stiekeme relaties. Sommigen hebben een vaste partner, anderen huren escorts in. Een minderheid van deze geestelijken leeft strikt celibatair. Martel voegt toe dat door de cultuur van geheimhouding seksueel misbruik van kinderen lang verborgen kon blijven.

Martels lijvige boek Sodoma van 670 pagina's verschijnt maandag in Nederland en andere landen. Om deze stevige conclusies te kunnen trekken sprak Martel met 1.500 mensen, binnen en buiten het Vaticaan.

Bekijk onderstaand fragment en lees hier meer:

Reacties

K
Nou ja, al die homosexuele RK-geestelijken kunnen bij voormalig homo Keesjan en zijn lieve vrouw langsgaan voor een spoedcursus heteroseksualiteit.
A
@CIP

Waarom worden de denigrerende reacties van de heer Klaas Damhof nog steeds niet geweerd?

Verwijderen s.v.p.

Zou op zich niets uit mogen maken...Maar het wordt toch wel een beetje hypocriet als ze andere die homoseksueel zijn veroordelen.

REAGEER
Toon meer reacties (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher