islam

Levensverhaal

14 februari 2019 door Dick van den Bos

Christelijke Julien bekeerde zich tot de islam: "De kerk gaf mij nooit duidelijke antwoorden"

Julien Loye is in de twintig en groeide op in een protestants gezin in Krimpen aan den IJssel. Tijdens het vak maatschappijwetenschappen hoorde hij veel over de islam en dat maakte hem erg nieuwsgierig. Drie jaar geleden maakte hij de overstap tot de islam, vertelt hij in een interview met het Reformatorisch Dagblad.

Julien heeft een Franse vader en een Nederlandse moeder. In Krimpen waren twaalf kerken en hij was lid van de Protestantse Kerk in Nederland, waar het gezin één keer per zondag heen ging. Ook zat hij op een christelijke basisschool.

Hij vertelt: "Ik zocht na die les maatschappijwetenschappen thuis antwoorden op simpele vragen zoals hoe moslims bidden, waarom ze vasten en waarom ze op bedevaart gaan naar Mekka. Dat was het begin van een lange zoektocht. Hoewel ik christelijk ben opgevoed en elke zondagavond naar de kerk ging, wist ik weinig van mijn eigen geloof. Ik ging islam en christendom vergelijken. Waarom is Jezus Gods Zoon? Waarom zegt de islam dat Hij een profeet is? Mijn ouders vonden het niet goed dat ik hier zo veel mee bezig was, maar ik móést het weten. Ik vroeg aan mijn dominee hoe hij erover dacht en ook aan Jehova’s getuigen."

Geen duidelijke antwoorden
In het gesprek met de dominee liep Julien er steeds tegenaan dat hij geen duidelijke antwoorden kreeg. "Er werd gezegd dat Jezus al bij de schepping aanwezig was en daarom God moest zijn. Anderen zeiden dat Hij geschapen is. De antwoorden die ik kreeg, neigden soms naar afgoderij of waren niet logisch. Ik vind het merkwaardig dat christenen pas op het concilie van Nicea in 325 de christelijke leer bepaalden en hun standpunt over de drie-eenheid vastlegden. Toen ik de conclusie trok dat christenen eigenlijk in meerdere goden geloven, praatten ze eromheen."

Na een jaar zoeken was hij eruit, hij bekeert zich tot de islam. Met twee goede vrienden bezocht hij de Essalammoskee in Rotterdam en sprak daar de islamitische geloofsbelijdenis uit. In de moskee is veel begeleiding, vertelt Julien. "Tijdens cursussen in de moskee kreeg ik richtlijnen mee wat het inhoudt om moslim te zijn en wat je wel en niet moet doen. Een van de dingen die ik leerde, was dat ik niet met mijn ouders in discussie moest gaan om hen te overtuigen van de islam. 'Doe zo goed mogelijk je best om je van je beste kant te laten zien', zeiden ze hier."

Klik hier om het hele artikel van het Reformatorisch Dagblad te lezen.

Reacties

A
Hallo Julien,

Graag raad ik je aan het boek/e-boek “Ik zocht Allah en vond Jezus” door Nabeel Qureshi te lezen. Zie ook Wikipedia en recensies van zijn diverse boeken.

REAGEER
M
2. De Islam is voor sommige (jonge) mensen aantrekkelijk wegens zijn (bedrieglijke) eenvoud en het speelt in op de behoefte aan broederlijkheid en verbondenheid, iets wat uiteraard ook een basis-kenmerk is van het Christendom maar niet voldoende beleefd of tot uitdrukking gebracht wordt. Ik weet van schoolboeken die speciaal zijn geschreven voor het vak levensbeschouwing op RK-scholen waar in het relatief kleine hoofdstuk dat gaat over het Christendom God met een kleine ''g" wordt geschreven en Allah met een hoofdletter A. Geen wonder dus!
REAGEER
B
Joram de 2e dus.

Ik verwijt het de kerken al jaren: men heeft geen antwoorden op diverse vragen en dus gaan mensen zelf op zoek of worden atheïst.

Of moslim, bij gebrek aan beter. En de grofste misleiding is:

koranallah dezelfde god als JHWH, zie uitleg:

https://tora-yeshua.nl/2009/09/lezing-ben-kok-over-dezelfde-god/

Niet 1 kerk of synagoge publiceert dat of ontmaskert de islam op de eigen site.

"Het bloed van de slachtoffers van de islammisleiding zal van uw handen worden geeist"

Shalom, voor wie dat zoekt,

Ben Kok (j-chr. pastor)

REAGEER
Toon meer reacties (4)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify