Valentijnsdag

Nieuws

14 februari 2019 door Redactie

Met Valentijnsdag moet je juist je liefde overspoelen met aanbidding

Het is Valentijnsdag. En ja dat is een vooral commerciële aangelegenheid. Toch roept columnist Cesar Majorana van &C op om Valentijn niet zo te haten.

Je liefde overspoelen met aanbidding. Gelovigen staan daar mogelijk toch net iets anders in. Ja, wij vinden het belangrijk dat je oog hebt voor je geliefde en dat ook blijft houden in je relatie of huwelijk. Maar wij aanbidden God, de Schepper van hemel en aarde. Laten we vandaag, op deze commerciële aangelegenheid, extra stilstaan bij de hemelse liefde van God de Vader.

"Het is inderdaad zo dat bedrijven ons lokken met het idee op 14 februari onze liefde te moeten betuigen met cadeaus en uitjes. Dat is alleen geen schokkend nieuws. Diezelfde bedrijven lokken ons ook de rest van het jaar met hun karamel-zeezoutchocolade, matcha-thee en hippe witte sneakers. Waarom daar op Valentijn een probleem van maken?"

Kans op liefde
"Je bent geen doordacht genie als je inziet dat de commercie gebaat is bij feestdagen die draaien om cadeaus. Je bent vooral iemand die zich wijs wil voelen, grotendeels ten koste van de kans op liefde."

"Juist valentijnsdag is bij uitstek de kans om commercie voor je eigen gewin in te zetten. Het is de juiste dag om die halve scharrel eens goed in te pakken. Je kunt er ook perfect je huidige relatie mee versterken. Zelfs de lelijkste rozen of koudste romantische picknick voelen beter dan een ‘Sorry, ik doe hier niet aan’", schrijft hij.

Reminder
"En dan wil ik niet het excuus horen ‘Ik vier Valentijn gewoon op een andere dag’. Oké, coole instelling. Er zijn inderdaad genoeg redenen om op andere dagen in het jaar Valentijn te vieren. Maar guess what? Ik zie mensen dit nooit doen. Daarom is juist Valentijn een goede reminder om een dagje je (aanstaande) geliefde te overspoelen met aanbidding."

Vond je dit een mooi verhaal? Dit artikel is powered by #Bambr.
Lees hier meer inspirerende verhalen op Bambr.nl

Reacties

J
Valentijnsdag heeft een heidense oorsprong. Daarom zouden Christenen deze dag niet moeten willen vieren.
J
http://www.creationliberty.com/articles/valentine.php

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify