Ken Peters

Nieuws

13 februari 2019 door Redactie

Voorganger plant kerk naast abortuskliniek om 'Gods licht te verspreiden'

De Amerikaanse voorganger Ken Peters heeft flink de aandacht getrokken, nadat hij besloot om kerkdiensten te organiseren vlak voor een plaatselijke abortuskliniek. De site Faithwire laat weten dat de dominee uit de staat Washington zich door God geroepen voelde om 'Zijn licht te brengen op plaatsen van duisternis en kwaad'. De Heilige Geest wees hem daarin de weg naar Planned Parenthood, zoals de kliniek heet.

Volgens Peters was het alsof God middenin een kerkdienst tegen hem zei dat hij zijn toekomstige werkveld naast Planned Parenthood neer moest zetten: 'Vervolgens hebben we een aantal maanden geleden bij die locatie dus een kerk 'geplant''. Daarnaast legt hij uit dat de diensten zijn bedoeld voor de aanbidding van God, maar dat het gebed voor de Verenigde Staten ook een belangrijke rol heeft. Dit gebed is volgens de voorganger ook nodig voor de bloedschuld die veroorzaakt wordt door de 'abortusholocaust' die gaande is in zijn land. Een grote demonstratie met borden en geschreeuw daartegen zag de herder en leraar niet zitten: 'We moeten een balans zien te vinden tussen 'gemeen zijn' en niets doen'. Erediensten bleken deze tussenweg te zijn.

Publiek
Peters daagde in een interview met CBN christenen ook uit om 'onrechtvaardigheid' in hun omgeving tegen te gaan. Hij moedigde hen daarbij aan door te zeggen dat dit mogelijk is met de steun van de Geest. De predikant bereikt intussen al een flink aantal mensen met deze boodschap; het publiek tijdens de laatste dienst bestond uit zo'n 65.000 mensen, die live meekeken via Facebook. Ook stonden er ruim driehonderd mensen voor de abortuskliniek om hun stem te laten horen en Gods naam te verhogen.

Reacties

K
Provoceren leidt uiteindelijk tot niets.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify