misbruik

Nieuws

13 februari 2019 door NOS | AD | Het Laatste Nieuws

Omvangrijk misbruikschandaal onthuld in protestantse kerk VS

De top van de Southern Baptist Convention in de Verenigde Staten heeft hervormingen beloofd na onthullingen over wijdverbreid seksueel misbruik binnen het protestantse kerkgenootschap, laat de NOS weten.

Onlangs werd onthuld dat honderden kerkleiders en medewerkers van de Southern Baptist Convention in de afgelopen 20 jaar zijn beschuldigd van seksueel misbruik. Van de beschuldigden zijn 220 mensen veroordeeld en zitten negentig mensen nog in de gevangenis. Ondanks de ernstige feiten konden tientallen medewerkers desondanks hun taken weer oppakken. Minimaal 35 beklaagden hebben binnen de kerkgemeenschap weer werk gevonden.

Ze zouden ruim 700 slachtoffers hebben gemaakt, onder wie jonge kinderen. De slachtoffers zeggen dat binnen de kerk niet naar hen is geluisterd en dat klachten onder de pet zijn gehouden. In de afgelopen jaren hebben verschillende slachtoffers gestreden voor een betere behandeling van hun zaak. Een leider van de Southern Baptist Convention heeft laten weten dat de leiding beter naar aanwijzingen had moeten luisteren en garandeert dat het genootschap volledige medewerking zal geven bij het strafrechtelijk onderzoek.

De Southern Baptist Convention is het grootste protestantse kerkgenootschap in de Verenigde Staten. Met haar 15 miljoen leden is zij het op een na grootste kerkgenootschap in de VS; alleen de Rooms-Katholieke Kerk is groter.

Reacties

M
Sexueel misbruik komt nagenoeg in elke denominatie voor. De RKK is dus niet de enige met het in de doofpot stoppen. Behoorlijk wat homosexuele 'pastors' doen vaak voor dat ze hetero zijn door te trouwen en te parderen met hun 'first lady' en vele hetero-pastors vallen ook voor de verleiding om met vrouwelijke bewonderaars van hun congregatie een affaire te hebben. Dit alles gebeurt omdat het misbruik in de top van zo'n denominatie reeds gaande was zonder berouw te hebben. God, help ons zuiver te zijn en onze verantwoordelijkheid te nemen!
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify