Pakistan
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

13 februari 2019 door Dick van den Bos

Britse advocaat: "Vertrek Asia Bibi uit Pakistan 'een kwestie van dagen'"

Een Britse advocaat die met Asia Bibi gewerkt heeft om te pleiten voor haar vrijheid, heeft Faithwire verteld dat Bibi 'binnen enkele dagen' Pakistan kan verlaten.

In tegenstelling tot eerdere rapporten waarin gezegd werd dat Bibi tegen haar wil werd vastgehouden vanwege een beslissing van een Hogerechtshof, is nu duidelijk dat de Pakistaanse autoriteiten bezig zijn om haar veilig te houden.

Betrokken
“Ambtenaren van haar toekomstige woonverblijf voorzien in veiligheid en alle benodigdheden voor de familie. Ook de Pakistaanse beveiligingsdiensten zijn zeer toegewijd om de familie veilig te houden." 

Ook zouden de kinderen van Bibi al veilig zijn in Canada, en de familie zal dus op zeer korte termijn herenigd zijn. "Volgens de laatste berichten wordt ze veilig gehouden in de kustplaats Karachi. De exacte datum dat ze weg gaat is alleen bekend bij een handje vol ambtenaren van Pakistan. Maar ik geloof dat het 'een kwestie van dagen is."

Eerder deze week werd duidelijk dat Bibi is overgebracht naar een nieuwe geheime locatie. De deur van haar kamer wordt alleen geopend om eten te brengen. Lees ook: Asia Bibi mag Pakistan nog steeds niet verlaten.

Klik hier om het hele bericht van FaithWire te lezen.


Asia Bibi
- Waarom het niet verstandig is om Asia Bibi naar Nederland te halen
- Open Doors verspreidt noodoproep tot gebed voor Asia Bibi
- Asia Bibi neemt het op voor Pakistan en blasfemiewet: "Mes in de rug"
- Pakistaanse premier: Asia Bibi is veilig
- Asia Bibi herenigd met familie in Canada!
Meer over Asia Bibi »

Reacties

Ja, hallo-o-o!?? Meester, zwijg daar toch over! Maak geen slapende honden wakker! Waar blijft uw deontologie? Men brengt als raadsman/raadsvrouw de cliënt nooit in gevaar en blijft discreet zoals in dit geval! Voor hetzelfde geld komt dit ter ore van een paar fanatieke dwazen die bij gebrek aan Mevrouw Asia Bibi het huis van de Christelijke buren gezellig afstoken, al dan niet met de buren er nog in! In elk geval heb ik zoiets op 35 jaar nog nooit gehoord, laat staan beleefd...

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen