Joram van Klaveren

Nieuws

13 februari 2019 door Jeffrey Schipper

Joram van Klaveren reageert door middel van brief op kritiek van directeur Evangelie & Moslims

'Ik hoop dat je dan weer eens opnieuw de Bijbel ter hand neemt en je afvraagt of Jezus het niet waard is om Hem te volgen,' schreef Cees Rentier onlangs aan Joram van Klaveren. Het voormalig PVV-Kamerlid bekeerde zich onlangs tot de islam. Zijn bekeringsverhaal leidde tot stevige kritiek van de directeur van Evangelie & Moslims. Van Klaveren reageert door middel van een open brief op de site van de EO.

Joram wijst op "dubbelingen, tegenstrijdigheden en onjuistheden in de Bijbel" en dat stromingen binnen het christendom diverse Bijbelboeken niet accepteren als onderdeel van de Schrift. "Ook het gegeven dat zelfs een theologisch zwaargewicht als Maarten Luther vraagtekens plaatste bij de authenticiteit van enkele Bijbelboeken mag te denken geven."

Over Jezus schrijft de bekeerling: "Het beeld van Jezus als de ‘gepacificeerde eenling’, zoals hij heden ten dage vaak wordt gepresenteerd, is incorrect. Het laatste Bijbelboek (Openbaring van Johannes) leert de lezer dat Jezus met een scherp zwaard de ongelovigen zal verslaan, dat hij streng zal heersen over de volken (als met een ijzeren staf) en dat hij de ongelovigen zelf zal uitpersen in de druivenpers van de straf van de Almachtige God."

"Dat Mohammed - gelijk een figuur als Mozes - soms geweld heeft moeten toepassen, hangt samen met de profane taak die hij ook had." Joram vraagt zich af in hoeverre Rentier een verwrongen beeld van de islam heeft gecreëerd. De voormalige PVV'er voegt toe dat hij het waardeert dat de Evangelie & Moslims-directeur de moeite heeft genomen om een brief te schrijven. "Ik zie uit naar ons gesprek."

Lees hier de volledige brief van Cees Rentier en bekijk hier de volledige reactie van Joram van Klaveren.

Reacties

In de briefwisseling tussen Cees en Joram mis ik tot nu toe de kern waar het, lijkt mij, om gaat. Mohammed (7e eeuw) is een valse profeet die velen heeft misleid. Hij verkondigde niet het Evangelie van het kruis. Het woord van het kruis is voor hen die verloren gaan een dwaasheid, maar voor hen die behouden worden is het een kracht van God (1Kor.1:18)
Zo is het en niet anders.
M
Joram praat al als een echte moslim en verdraait de woorden uit de bijbel op dezelfde manier:

"Het laatste Bijbelboek (Openbaring van Johannes) leert de lezer dat Jezus met een scherp zwaard de ongelovigen zal verslaan"

Openbaring is duidelijk dat met het zwaard het Woord wordt bedoeld."Maar ook het punt dat ik aanhaalde waar Jezus oproept een zwaard te kopen, is letterlijk terug te lezen in het evangelie van Lucas (22:36). "

Ook dit wordt heel vaak misbruikt door moslims die de zaken volledig uit de context halen.
Toon meer antwoorden (2)
Toon meer reacties (6)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify