Sinaï Saoedi-Arabië

Nieuws

13 februari 2019 door Israël Today

Discussie over de vraag of de berg Sinaï in Saoedi-Arabië ligt

Israëlische media schreven dinsdag over de recente bewering van christelijke onderzoekers, dat de echte berg Sinaï in Saoedi-Arabië ligt, schrijft Israël Today. De reacties op het verhaal op het Israëlische nieuwsportaal Walla! varieerden van verontwaardiging tot minachting voor allen die denken dat de Exodus als verslag in de Bijbel zelfs echt is. 

De Doubting Thomas Research Foundation probeert al jaren te bewijzen dat de Bijbelse doortocht door de Rode Zee plaatsvond tussen het Sinaï-schiereiland en wat nu Saoedi-Arabië is, en dat de echte berg Sinaï zich in het olierijke koninkrijk bevindt op een plek die bekend staat als Jabal al-Lawz. In deze videoclip is te zien hoe de directeur van de organistatie in het geheim Jabal al-Lawz bezocht.

Een opiniepeiling aan het einde van het Walla! artikel vond dat 83 procent van de respondenten gelooft dat de Exodus uit Egypte echt is gebeurd, hoewel sommigen niet zeker weten of het gebeurd is zoals het in de Bijbel is opgetekend.

Lees hier meer op de website van Israël Today.

Reacties

Deze claims berusten voor een groot deel op de beweringen van Ron Wyatt, die als amateur archeoloog meer "ontdekkingen" gedaan zou hebben, dan alle beroeps archeologen sinds de tijd dat men archeologische bewijzen zoekt voor de vermelde feiten van de Tora. Het lijkt allemaal best aannemelijk, ware het niet, dat de oversteekplaats naar Saoedi Arabië een flink aantal dagreizen van het Land Gozen verwijderd is. Een andere is, dat je vanuit Sinaï de Jordaan over moet om in Jericho te komen; zoals beschreven. Vanuit Saoedië niet...
REAGEER
H
Marijn, als je vanuit Egypte naar Jericho wil, dan hoef je de Jordaan niet over. Vanuit Saoedi Arabië kan het ook, maar dan moet je onder de Dode Zee door. Dat is weliswaar en omweg, maar het kan wel.
REAGEER
H
Dat de doortocht door de Rode Zee ergens in het gebied van de Bittermeren wordt geplaatst, komt vanuit interpretaties die de wonderen die de uittocht uit Egypte begeleiden, voorstellen als normaal voorkomende natuurverschijnselen die door Mozes, als schrijver van de eerste vijf boeken van de Bijbel, in een religieus perspectief zijn geplaatst. Een doortocht door wat nu de Golf van Akaba is, kan onmogelijk als een weliswaar zelden voorkomend, doch verder 'normaal' natuurverschijnsel worden gezien, hoe hard je ook je best doet.
Toon meer antwoorden (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify