rechter

Nieuws

13 februari 2019 door Omroep Zeeland

Kerkruzie Kruiningen: Geen vervolging voor ruziënde broers

De strafzaak tegen de gebroeders Sinke wegens mishandeling van een ex-medewerker in Kruiningen is geseponeerd en de broers krijgen de advocaatkosten van 10.000 euro terug. Dit laat Omroep Zeeland weten.

Oorsprong van het conflict ligt in de kerkruzie in Kruiningen, die draait om een conflict tussen de inmiddels opgestapte dominee G. Bredeweg en oud-diaken Henk Jansen. De oud-medewerker van Sinke Transport sympathiseerde met Jansen. De directeuren van de Sinke Groep stonden achter de dominee en tolereerden het niet dat hun werknemer zich tegenover collega’s negatief uitliet over Bredeweg. Het gesprek nadien leidde tot verbaal geweld en duw- en trekwerk, waarbij de werknemer ten val kwam.

Later bepaalde de rechter dat Sinke Transport 25.699,95 euro moet betalen aan de ex-medewerker vanwege het ontslag. Het Openbaar Ministerie heeft de zaak geseponeerd, omdat verdere strafrechtelijke vervolging van de broers onwenselijk is. 

Lees ook: Ds. Bredeweg stapt op en verlaat GerGem en Wat christenen kunnen leren van de kerkruzie in Kruiningen.

Reacties

Zo jammer. Alleen al de impact op de omgeving en op het kerkvolk zelf. Sommige dingen zijn al zo moeilijk uit te leggen aan de buitenwereld, dan dat we onderlinge twisten best kunnen missen. Is er dan geen arbitragecommissie geweest o.i.d? Hoe wordt zulke toestand overigens kerkrechtelijk aangepakt?
REAGEER
K
Ludo, stop met logisch redenen in dit soort kwesties. Alles wordt bij voorkeur onder het tapijt geschoven, met de mantel der liefde bedekt en doodgezwegen. Overigens kun je daar weinig op tegen hebben, want het betreft hier een puur private kwestie, waarmee geen enkele cent overheidssubsidie is gemoeid.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify