Ireen Wust

Dagelijks leven

13 februari 2019 door Redactie

Ireen Wüst emotioneel als ze over vriendschap met Paulien van Deutekom vertelt

Ireen Wüst werd afgelopen zondag wereldkampioen op de 1500 meter tijdens het WK afstanden. Ze is te gast bij De Wereld Draait Door (DWDD).

Het was een beladen overwinning: ze droeg hem op aan haar maatje, ‘haar Buuffie’, Paulien van Deutekom, de ex-schaatsster die begin dit jaar op 37-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van kanker.

Vriendschap is iets prachtigs. God geeft ons goede vrienden om mooie momenten mee te delen, maar ook om er voor elkaar te zijn in tijden van nood. Ireen vond zo'n vriendin in Paulien.

Ireen won voor haar beste vriendin Paulien. “We hebben een groep van negen dames, Team Nuyt. Toen bekend werd dat Paulien ziek werd, moesten we de jaarlijkse wintersport verplaatsen.”

Vriendschap
Ireen vertelt over een ring die ze draagt. “Deze ring is een symbool voor onze vriendschap. Onze kleur is geel, de lievelingskleur van Paulien. De ring moest als teken van de vriendschap, maar die moest wel om de middelvinger. En normaal ben ik niet van de middelvinger, maar het was Pauliens teken tegen de kanker. Zo van: deze strijd gaan we winnen. Helaas heeft dat niet zo mogen zijn.”

Ireen gaat samen met anderen een stichting oprichten. “Om geld in te zamelen voor longkanker. Het is een beetje uit de hand gelopen, het heeft iets te veel media-aandacht gekregen – wat natuurlijk heel mooi is. We zijn bezig in ieder geval.”

Herinneringen
Het overlijden van Paulien is pas vijf weken geleden, Ireen heeft het er zichtbaar zwaar mee. “Het is heel mooi, al die herinneringen, maar tegelijkertijd is alles eigenlijk best zwaar.”

Vond je dit een mooi verhaal? Dit artikel is powered by #Bambr.
Lees hier meer inspirerende verhalen op Bambr.nl

Reacties

B
Waarom staat dit verhaal op CIP?

Tragisch als mensen hun levenspartner of huwelijkspartner verliezen, in dit geval in een lesbische relatie, algemeen bekend.

Maar dat is helaas dagelijks het geval.

Waarom dit verhaal zonder enige link met Bijbels geloofsleven hier vermeld?

Ik heb al eerder gevraagd wat dit soort BAMR artikelen op CIP doen, kreeg geen antwoord van de BAMR redactie, waar de CIP redactie naar verwees.

Shalom, alleen in Yeshua verkrijgbaar,

Ben Kok (jchrp)
REAGEER
m
Ireen had geen relatie met Paulien, het was haar schaatsmaatje.....
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify