Nieuws

13 februari 2019 door Theologische Universiteit Apeldoorn

Symposium over geestelijke leiding in de prediking anno 2019

Op D.V. vrijdagmiddag 5 april 2019 vindt er een symposium plaats in de TUA rondom de verschijning van “Priesterlijke Prediking”, verzameld werk van prof. W. Kremer (1896-1985).

Hij diende de Christelijke Gereformeerde kerken van Kornhorn, Leeuwarden en Apeldoorn en was van 1954 tot 1969 verbonden aan de toen nog Theologische School als hoogleraar met als leeropdracht de ambtelijke vakken (waaronder de homiletiek), de ethiek en de exegese Nieuwe Testament. De rode draad tijdens zijn ambtsbediening was het thema “geestelijke leiding in de prediking”. Zijn werk wordt nog altijd gebruikt aan de Theologische Universiteit van Apeldoorn en het Hersteld Hervormd Seminarie, gevestigd aan de Vrije Universiteit te Amsterdam.

De bundel die tijdens het symposium gepresenteerd wordt, bestaat uit 2 delen die zijn samengesteld door drs. D. H. J. Folkers en ds. J. Westerink. Het bevat zowel eerder verschenen artikelen als ook niet eerder gepubliceerd werk van Kremer. Deel 1 bevat o.a. een biografie en diverse artikelen over de predikkunde. In deel 2 zijn meer dan 20 preken en verschillende meditaties van de Christelijke Gereformeerde hoogleraar opgenomen. Tijdens het symposium zullen de docenten dr. C. van Dusseldorp (GKv), prof. dr. F. G. Immink (PKN), prof. dr. M. J. Kater (CGK), dr. R. van Kooten (HHK) en ds. A. Schot (GG) reageren op de vraag in hoeverre de homiletiek van Kremer anno 2019 nog bruikbaar is en daarover ook met elkaar in gesprek gaan.

Iedereen die geïnteresseerd is in de prediking is van harte uitgenodigd om dit symposium op 5 april aan de TUA in Apeldoorn bij te wonen. Voor meer informatie over het symposium en aanmelding kunt u terecht op https://www.tua.nl/nl/agenda/kremer. Tot aan de verschijning kunt u de set 'Priesterlijke prediking' bestellen tegen een speciale intekenprijs van € 49,99, daarna € 59,99. Klik hier voor meer informatie.

Reacties

B
"Priesterlijke prediking" ?? Je moet het maar zo durven noemen, terwijl men in deze kringen en uiteraard ook in het boek (voor die prijs) het volgen van Yeshua beperkt tot eigen keuze.

Immers, geen Torapraktijk (dus Feesttijden van JHWH vieren, kosher eten e.d.) en geen ontmaskering van de duisternis zoals NWO, islam, RK kerk, klimaatafgoderij e.d.

Heel triest om via zo'n denklijn de lezers verder in te perken in een werkelijk volgen van Yeshua.

Shalom

Ben Kok (j-chr. pastor)

Waarmee u dus weer uitgaat van het "dogma" dat de waarheid bij uw genootschapje begint. Laat mij maar zachtekens dwalen, Ben. Ik vertrouw de hoogleraren en de herders...

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify