Ds. G. Kater

Nieuws

11 februari 2019 door Jeffrey Schipper

Ds. G. Kater aanvaardt beroep hersteld hervormd Arnemuiden

Ds. G. Kater bereidt zich voor op een vertrek uit Waarder. Hij heeft een beroep van de hersteld hervormde gemeente in Arnemuiden aanvaard. De Zeeuwse gemeente is sinds 2011 vacant. Ds. H. Juffer werd destijds 'eervol' uit het ambt van predikant in die plaats ontheven. Kater was sinds 2014 in Waarder actief.

Ds. P. den Ouden heeft bedankt voor twee beroepen. In Opheusden moet men verder zoeken naar een opvolger van ds. J. C. den Ouden. Zijn broer verhuisde vorig jaar naar Sint-Maartensdijk. Ook aan de hersteld hervormden in Ouderkerk aan den IJssel heeft P. den Ouden laen weten dat hij in Katwijk aan Zee blijft. Deze gemeente zoekt een gemeentepredikant vanwege het recente emeritaat van ds. D. Heemskerk.

Ook ds. D. Zoet blijft trouw aan zijn kerkelijke gemeente. In Katwijk aan Zee had de predikant uit Ouddorp de naar Harskamp vertrokken ds. A. Vlietstra kunnen vervangen, maar de dominee heeft bedankt. Zoet denkt nog na over een beroep uit Nieuwleusen. Deze gemeente is vacant vanwege het recente emeritaat van ds. J. den Boer.

De hersteld hervormde gemeente in Boven-Hardinxveld zoekt eveneens verder naar een nieuwe dominee. Ds. P. de Vries ging onlangs met emeritaat. Daarom bracht de kerkenraad een beroep uit op ds. W. M. Mulder. De predikant uit Wijk bij Heusden heeft bedankt. Vorig jaar bedankte hij ook voor beroepen uit Arnemuiden, Barneveld, Nieuwe-Tonge, Poederoijen, Nederhemert en Opheusden.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify