Kingsley Ehizibue

Nieuws

11 februari 2019 door Jeffrey Schipper

Voetballer laat megasalaris schieten nadat hij God vroeg om wijsheid

Bij de Italiaanse voetbalclub Genoa had Kingsley Ehizibue 1,7 miljoen euro per jaar kunnen verdienen. De 23-jarige verdediger van PEC Zwolle hoefde alleen nog zijn handtekening te zetten onder het vierenhalfjarige contract. Toch besloot hij om die stap niet te zetten, schrijft de Volkskrant.

De voetballer had geen goed gevoel bij de transfer. Met zijn twijfels keerde Ehizibue zich in gebed tot God. "Ik volg altijd Zijn pad. Als ik mijn eigen pad volg, leidt het uiteindelijk tot teleurstellingen. Bij God weet ik dat het goed komt. Daarom heb ik Hem die avond gevraagd wat zijn plan was. Als hij wilde dat ik het deed, had ik het gedaan."

Hij is niet bang voor spijtgevoelens. "Ik heb Hem om advies gevraagd en aan de hand daarvan mijn gevoel laten spreken. Daarom weet ik dat het goed is. Ik luister al heel mijn leven naar God." Vanwege zijn voetbalcarrière lukt het de PEC-voetballer niet om regelmatig naar de kerk te gaan. Hij is dagelijks een uur met zijn geloof bezig.

"Soms moet ik kiezen op mijn telefoon: Instagram of de Bijbel. Natuurlijk zit ik ook op sociale media, maar ik wil ook wat tijd inruimen voor mijn geloof. Dat geeft me houvast en maakt me sterk."

Lees het volledige interview met Kingsley Ehizibue in de Volkskrant.

Reacties

H
Groot respekt voor deze voetballer, die het spreekwoord: "De mens wikt, echter GOD beschikt." ook in zijn leven laat preveleren. Top Kingsley!
REAGEER
D
Elke zondag is een actief herdenken van de opstanding van Jezus Christus.

Hij roept mij om onder Zijn levenwekkend woord te zijn en Zijn dag te heiligen .

Kan ik dan zeggen: sorry,ik ga voetballen? Het wil er bij mij niet in .

Wie geld of voetbal liever heeft dan Jezus Christus kent die Hem wel?
H
Christen zijn doe je niet alleen op zondag maar ook op de andere dagen in de week. God geeft mensen gaven en talenten. Kingsley heeft het talent dat hij erg goed kan voetballen. Zo goed zelfs dat hij prof-voetballer kan worden. Er zijn beroepen dat je ook op zondag moet opdraven. Politie-agent, brandweerman, dokter, verpleegster, dominee...en proffessioneel-voetballer. Ik heb er dus geen moeite mee dat Kingsley op zondag zijn beroep uitoefent.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify