Theodor Holman

Nieuws

11 februari 2019 door Het Parool

Klimaatactivisten doen Theodor Holman denken aan religie

"Ik blijf het knap vinden dat iedereen precies weet hoe het met het klimaat gaat." Het valt columnist Theodor Holman op dat een groep geleerden zeker weet dat het einde nabij is en een andere groep beweert dat niemand dit kan weten.

Holman schrijft in Het Parool: "Als niemand precies weet hoe het echt zit omdat je het niet kúnt weten (te veel on­bekende variabelen, lees ik steeds), dan ga je invullen en interpreteren. Vervolgens wordt geloven dat je het zeker weet, zeker weten dat je het ­zeker weet, en aldus ontstaat een religie."

Wat de columnist opvalt is het geringe geloof dat de fanatieke klimaatactivisten hechten aan wetenschap en techno­logie. "De huidige klimaatactivisten vinden hun ideologie belangrijker dan die technologie. (...) Zou het een opvoedingskwestie zijn? Mijn ouders en wij vroeger op school aan­baden de wetenschap, omdat technologie werkte en bidden niet."

Lees hier de volledige column van Theodor Holman.

Reacties

H
Nederland is een ieniemienie-landje en stelt mondiaal helemaal niets voor. Toch willen 'onze' volksvertegenwoordigers voorop lopen met extreme klimaatheffingen en belastingen. Om een idee te geven een paar landen (continenten) die niet meedoen:Afrika: 1,2 miljard inwoners, 714 x groter dan Nederland

Rusland: 144,5 miljoen inwoners, 402 x groter dan Nederland

Amerika: 325,7 miljoen inwoners, 231 x groter dan Nederland

China: 1,3 miljard inwoners, 225 x groter dan Nederland

REAGEER
Nu wordt de klimaatverandering toegeschreven aan het negatieve effect van de uitstoot van teveel broeikasgassen. Maar niemand heeft mij ooit duidelijk kunnen maken wat de oorzaak was van eerdere klimaatveranderingen zoals de kleine ijstijd. Waarom was het hier in de Middeleeuwen warmer dan nu?

Zijn we niet te ver doorgeslagen in de gedachte dat alles maakbaar is?

En als het klimaat ons werkelijk aan het hart gaat, waarom liggen er dan groenten in de supermarkt die uit Afrika ingevlogen worden, of appels uit Nieuw Zeeland of Chili?
REAGEER
B
https://tora-yeshua.nl/2019/02/nederland-gaat-klimaat-aansturen-1e-kamer-beslist-binnenkort/

https://tora-yeshua.nl/2019/02/actuele-misleidingen-yeshua-waarschuwde-al-2000-jaar-terug/

Shalom,

Ben Kok (j-chr pastor)
REAGEER
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify