Jan Slagter

Nieuws

08 februari 2019 door Jeffrey Schipper

Directeur Omroep MAX: "Er zouden meer oma Slagters in de kerk moeten zijn"

Jan Slagter, oprichter/directeur van Omroep MAX, groeide op in een Haags christelijk gezin. "Ik kijk er niet gefrustreerd op terug," vertelt hij in het Nederlands Dagblad. Het geloof hoorde er in die tijd gewoon bij: je ging twee keer op zondag naar de kerk, bezocht een christelijke school en zat op een christelijke gymnastiekvereniging."

"Terugkijkend was het meer een groepsproces, denk ik, dan een innerlijke zaak," vertelt de presentator. "Over het geloof werd thuis weinig gesproken. Het was een gewoonte. Een positieve uitzondering was oma Slagter. Zij was streng-gelovig, als weduwvrouw altijd in het zwart – een eerlijke vrouw, waar geen kwaad in zat, liefdevol. Ik had twee broers die homo zijn – een is overleden – maar ze sprak er nooit veroordelend over. Ze was een lief mens."

Slagter was aangesloten bij de beweging de Jesus People en las regelmatig uit de Bijbel. Toch is hij zijn geloof kwijtgeraakt. "Alles werd anders toen ik op m’n zesentwintigste scheidde van mijn toenmalige vrouw. Ik had een nieuwe vriendin, Martine, leren kennen die, nadat wij een relatie kregen, binnen vier jaar overleed aan borstkanker. Dan zijn er mensen die durven zeggen: 'Dat komt doordat je niet meer gelooft.'"

Af en toe gaat de directeur nog wel eens naar de kerk, bijvoorbeeld voor een kerstnachtdienst. Toch gelooft Slagter niet dat kerken daarmee meer mensen trekken. "Wat wel werkt? Er zouden meer oma Slagters in de kerk moeten zijn. Dat maakt meer indruk dan al dat uiterlijk vertoon."

Lees het volledige artikel in het Nederlands Dagblad.

Reacties

J
tsjaen meer opa Slachters als oma Slachter
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify