ChristenUnie logo

Nieuws

08 februari 2019 door Jeffrey Schipper

ChristenUnie-kiezers tegen klimaatspijbelen

Het grootste deel van de ChristenUnie-achterban staat negatief tegenover leerlingen die onder lestijd demonstreren voor het klimaat, laat EenVandaag weten.

Ruim vijftienduizend scholieren hebben donderdag in Den Haag gedemonstreerd voor een beter klimaat. Ze vinden dat er meer actie ondernomen moet worden om klimaatverandering tegen te gaan. Ook ChristenUnie-Kamerlid Carla Dik-Faber was daarbij aanwezig. "Onder de indruk van de passie van de duizenden jongeren voor het klimaat. Hun hoop is onze hoop. Nu sámen aan de slag!"

Hoe ChristenUnie-kiezers denken, zou volgens EenVandaag kunnen komen door de mening van ChristenUnie-minister Arie Slob. De minister van Onderwijs, zegt dat hij het actievoeren sympathiek vindt, maar hij keurt het af dat de jongeren dat onder schooltijd willen doen. De leerplicht gaat voor, vindt hij.

Lees hier meer op de site van EenVandaag.

Reacties

H
Ten eerste ben ik tegen de wijze van debatvoering inzake het klimaat. Er wordt gedebatteerd alsof het onomstotelijk vasts staat dat de opwarming door de mens is ontstaan en nog minder vast staat het dat wij er iets tegen zouden kunnen doen. Dit debat wordt voortdurend in de kiem gesmoord. Dat we zorgvuldig om moeten gaan met de aarde is zeker waar. Maar we worden er in de bijbel ook op gewezen dat de aarde aan slijtage onderhevig is. Dat is een gevolg van de zondeval. Toch mogen we als Christenen, en zeker ook als christelijke politieke partij,
H
…. kritisch zijn. We, en daar bedoel ik de mens in het algemeen mee, zijn vooral bezig met het ik. Dat uit zich in het gemak waarmee we abortus goedkeuren en waarmee we accepteren dat er per dag vele kinderen sterven door oorlog en honger. Maar voor het klimaat moet alles wijken. Duizend miljard moet onze aarde redden. Totale hysterie. We leven in de eindtijd. Dat betekent dat we uit mogen zien naar de komst van Jezus, die hier Zijn koninkrijk komt vestigen. Wat antwoorden wij als Hij vraagt wat we voor onze medemens hebben gedaan?
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify