Kees van der Staaij

Nieuws

08 februari 2019 door Jeffrey Schipper

Kees van der Staaij bezorgd vanwege stijging aantal abortussen

Het aantal vrouwen dat een abortus onderging in Nederland is in 2017 gestegen. In totaal werden 30.523 zwangerschappen afgebroken, 379 meer dan een jaar eerder, laat het ANP weten."Zorgelijk dat het aantal abortussen stijgt. Wel hoopvol dat abortus bij jonge vrouwen steeds minder voorkomt!," laat SGP-leider Kees van der Staaij weten via Twitter.

Volgens de gezondheidsinspectie IGJ werden de meeste abortussen uitgevoerd bij vrouwen tussen de 25 en 30 jaar. In 68 gevallen ging het om meisjes onder de 15 jaar. De meeste zwangerschapsafbrekingen gebeurden in de eerste 7 weken.

De inspectie spreekt van "een roerig jaar" voor de abortuszorg. Het faillissement van een koepel van abortusklinieken leidde ertoe dat zeven van de vijftien abortusklinieken in Nederland werden gesloten. "De inspectie heeft met waardering gezien hoe de zorgverleners in de overblijvende klinieken zich tot het uiterste hebben ingespannen om aan de toegenomen zorgvraag tegemoet te komen en goede zorg te bieden," aldus de IGJ.

Reacties

D
Beste Peter, Zo mag u niet spreken over een politicus die Gods zegen vraagt over zijn werk.Er is de nederlandse wet, maar er is een wet die daar boven staat: de wet der 10 geboden, waarin staat: U zult niet doden.Wat de kern van Nashville aangaat is zij niet anders dan het naspreken van Gods Woord. Maar u zult ook weten dat men de profeten gedood heeft en van het Woord van Jezus zei men: Deze rede is hard, wie kan haar horen? Maar ook als u er anders over denkt,dan past het nog niet de ander als vrome mijnheer neer te zetten.
REAGEER
D
Ik begrijp niet dat we lezen dat dat bij jongere

vrouwen meer abortus voorkomt,maar meer bij vrouwen

tussen de 25 en 30 jaar minder. Zijn dat al oude vrouwen?

Is het niet de leeftijd dat men moeder mag worden?

Waar God uit de samenleving verdwijnt ,heeft men de dood

liever dan het leven. Denk ook aan de discussie over Siriz ,die

a.s. moeders niet mocht adviseren om het leven te behouden.

Anders geen subsidie.REAGEER
B
En in de Bloemenhove Kliniek worden zelfs kinderen geaborteerd die met de medische kennis van nu in leven kunnen worden gehouden. Hier zal binnenkort een grote prijs voor worden betaald door regeringen die deze bloedschuld op zich hebben geladen..
REAGEER
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify