Albert Groothedde

Nieuws

12 februari 2019 door Stichting Centrum voor Israëlstudies

Voorjaarstournee Israëlconsulent Albert Groothedde over Pesach

Van 27 maart t/m 5 april 2019 is drs. Albert Groothedde in Nederland om zijn bevindingen in Israël te delen in kerken en gemeenten. Hij is beschikbaar om ook in uw gemeente een lezing of presentatie te houden. Thema is: Pesach en Pasen; hoe verhouden de feesten zich tot elkaar?

God heeft de Joodse kalender bepaald. Hij gaf de verschillende feesten die tot op de dag van vandaag door Joden worden gevierd. In de lezing richten we ons op het Joodse Pesach. Wat is kenmerkend voor de Joodse Pesachviering? Kunnen en mogen wij, gelovigen uit de heidenen, Pesach vieren? Hoe verhouden Pesach en Pasen zich tot elkaar? Is kennis van Pesach een verrijking voor ons christen-zijn?

Albert Groothedde werkt sinds eind 2017 als Israëlconsulent voor het Centrum voor Israëlstudies (CIS) in Jeruzalem. Voor meer informatie of voor het reserveren van een lezing kunt u contact opnemen met het secretariaat van het CIS: info@hetcis.nl of 0318-696577, Annemieke Steitner. In overleg kan ook een ander onderwerp gekozen worden.

Reacties

B
Graag zou ik het standpunt mbt het vieren van Pesach en ook de andere moadiem van Albert Groothedde hier lezen, zeker na zijn reis en ervaringen.

Yeshua volgen is m.i. dus ook shabbath vieren en alle moadiem (de Feesttijden van JHWH).

Wat vindt het CIS en zo ja, wat zijn dan de argumenten?

Shalom

Ben Kok (joods-chr. pastor)
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify