moslimterroristen

Nieuws

11 februari 2019 door Stichting SENSE

Waarom hebben radicale moslims zo’n diepe haat tegen de Joden en het ‘christelijke’ Westen?

11 september 2001 staat nog vers op ons netvlies geprent. Namen als Al Qaida en ISIS prijken dagelijks op de voorpagina’s. Ze streven een ideologie na, maar hun daden worden toch vooral gekleurd door een diepe haat tegen de Joden en het Westen.

Sociologen zoeken de verklaring in de armoede en werkloosheid van de Arabische bevolking. Ook wordt schuld bij het kolonialisme gelegd. Anderen zoeken de oorzaak in de islam. De geschiedenis, de sociologie en de religie geven geen afdoende verklaring voor de Arabische mentaliteit. Daarvoor moeten we dieper graven. De metahistorie, die de geestelijke krachten achter de geschiedenis onderzoekt, geeft een betere verklaring. Deze diepe haat vindt zijn oorsprong meer dan drieduizend jaar geleden in de door Ismaël gevoelde vernedering door zijn broer Isaak. Dit heeft tot een etnisch minderwaardigheidscomplex geleid met desastreuze gevolgen tot in onze tijd.

Vijfentwintig jaar geleden schreef Jenö Sebök het boek Vrouwen van Abraham en hun invloed op de wereldgeschiedenis. Dat boek is uitverkocht, maar vanwege de actualiteit is het later opnieuw uitgegeven onder de titel Wat drijft de islamisten? Jenö Sebök heeft twee jaar in Saoedi-Arabië gewoond en was 23 jaar werkzaam bij stichting Open Doors, waar zijn belangstelling voor de Arabische wereld werd verdiept.

Stichting Sense organiseert op zaterdag 16 februari 2019 een lezing door Jenö Sebök. De lezing wordt gehouden op zaterdag 16 februari 2019 in de Immanuelkerk, Kraanvogelstraat 1 in Amersfoort. Aanvang 14.30u., inloop vanaf 14.00u. Klik hier voor meer informatie.

Reacties

Ben, ik snap niet dat de islam voortgekomen is uit de RK-kerk. Dan hebben de kruistochten model gestaan voor een huis dat tegen zichzelf verdeeld was. Ik ben volledig met je eens dat er geen gematigde koran is, hooguit gematigde moslims. Maar als puntje bij paaltje komt, zullen moslims de koran volgen. Qua ideologie hebben RK-kerk en islam gemeen dat beiden uit zijn op (wereld)macht. Dat paus en sheiks elkaar

gaan knuffelen, verbaast me niet. (vervolg)

Maar hoe denk jij over de uitleg op: http://westerse-beschaving.org/was-allah-de-maangod-van-het-oude-heidense-arabie/

B
Die duivelse haat zit in het islamsysteem gebakken via vele haatteksten in de koran en ahadith.

Prof Walter Veith: de islam is opgestart vanuit de RK kerk, Mohammed is ofwel bedacht of echt; hij is met zijn vragen bij een RKpriester beland, die hem zijn RK theologie leerde, inclusief Maria verering en Jezus als Isa, dus profeet en incl. het antisemitisme wat sinds de 4e eeuw in de RK officieel was.

Zie ook https://tora-yeshua.nl/2019/02/actuele-misleidingen-yeshua-waarschuwde-al-2000-jaar-terug/

Shalom

Ben Kok jchrpastorREAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify