International Justice Mission

Nieuws

07 februari 2019 door IJM

Predikant Ruud de Boer verbindt zich aan strijd tegen slavernij

Ds. Ruud de Boer (63) van de Petrakerk in Harderwijk (GKV) heeft zich officeel verbonden aan de strijd tegen slavernij. De Boer is voor een dag in de week in dienst getreden bij International Justice Mission (IJM). Doel is in preekbeurten aandacht te vragen voor Gods hart voor kinderen, vrouwen en mannen die in slavernij worden uitgebuit en misbruikt.

"Twee jaar geleden raakte ik op de Justice Conference in gesprek met International Justice Mission. Dat gesprek leidde in oktober 2017 tot een werkbezoek aan Kolkata in India, samen met andere predikanten en ondernemers," vertelt de Boer in een interview met het magazine Onderweg. "Kolkata heeft een wijk waar vijftienduizend vrouwen en meisjes in de prostitutie werken. Jonge meisjes worden geronseld in arme gezinnen. Het is daar de hel op aarde. Tien keer per dag worden ze misbruikt voor een paar dollar. Meisjes zo oud als mijn eigen kleinkinderen, die misbruikt worden voor webcamseks... Die reis heeft me niet meer losgelaten."

"Ik vind het onverdraaglijk dat er anno 2019 nog slavernij bestaat. Realiseer je je dat er nu meer mensen als slaaf worden gebruikt dan ooit in de geschiedenis? Waarschijnlijk zijn het er meer dan veertig miljoen. Slavernij is nergens toegestaan, maar het kan bestaan door slechte wetgeving en toezicht, door corruptie."

De Boer is beschikbaar voor preekbeurten. Aanvragen kunnen worden gestuurd naar contact@ijmnl.org.

IJM is wereldwijd actief in 10 landen, waar in 17 veldkantoren gevochten wordt tegen onder andere gedwongen arbeid, mensenhandel voor de seksindustrie en misbruik van kinderen voor cyberseks. Jaarlijks bevrijdt de organisatie duizenden slachtoffers, helpt het lokale autoriteiten bij het aanklagen van de misdadigers en helpt het overheden bij structurele verandering van samenlevingen, met als doel de armen te beschermen tegen geweld.

International Justice Mission is werelds grootste organisatie in de strijd tegen slavernij, zoals misbruik van kinderen voor cyberseks, gedwongen arbeid en handel in kinderen voor de seksindustrie. Klik hier voor meer informatie.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify