Vrucht

Nieuws

08 februari 2019 door Dick van den Bos

"Na de dood zal onze vrucht zichtbaar worden"

Want hij zal zijn als een boom, gepland aan waterbeken, die zijn vrucht geeft op zijn tijd, waarvan het blad niet afvalt, al wat hij doet, zal goed gelukken - Psalm 1:3. "Hoe wijst deze belofte naar Christus?," vraagt John Piper zich af in deze video van Geloofstoerusting.

"Al wat hij doet zal goed gelukken, de rechtvaardige zal bloeien. Is dat naïef, of een diepe waarheid? In dit leven zie je meestal dat bij de goddeloze alles goed gelukt. Niet alleen worden zij die goddeloosheid bedrijven opgebouwd, maar ze ontkomen vaak ook aan onheil."
 
"En goedheid beloond met misbruik, we worden beschouwd als slachtschapen. Maar dit wijst naar het leven na de dood, waar de vrucht zichtbaar zal worden. God zij dank, die ons de overwinning geeft. Vervolgens komt de conclusie: als gevolg van deze overwinning, zal elk werk dat de gelovige doet, vrucht dragen."

"De inspanning is niet tevergeefs in de Heer. Omdat Jezus in onze plaats stierf, garandeerde Hij dat elke daad vrucht zou dragen. Hier gesmaad, daar beloond."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify