Cocky Drost

Dagelijks leven

07 februari 2019 door Cocky Drost

Zo wordt jouw Valentijnsdag een drama!

Volgende week staat Valentijnsdag voor de deur en deze week is de Marriage Week van start gegaan. Relatiecoach Cocky Drost deelt in deze blog 5 tips om deze Valentijn gegarandeerd op een mislukking uit te laten lopen!

1. Als je merkt dat je geliefde stiekem hoopt op een kaartje of iets anders rond Valentijnsdag, roep dan vooral dat je het maar commerciële onzin vindt en dat je zelf wel bepaalt wanneer jij je liefde laat zien en op welke manier. Geef je geliefde in elk geval duidelijk het gevoel dat je geen enkel respect hebt voor zijn of haar heimelijke verlangens en dat jouw principes boven alles staan.

2. Doe sowieso niet aan romantiek of ander soft gedoe. Ook als je partner dat wél leuk vindt. Hij of zij moet er maar aan wennen dat de dingen gaan zoals jij dat wilt en dat je geen watje bent. Je partner zou kunnen wennen aan dat affectieve gedoe en voor je het weet moet je elke dag vertellen dat je van hem of haar houdt. Begin er niet aan!

3. Doe je eigen ding, liefst elke avond en elk weekend, maar zéker op Valentijnsdag. Mocht je partner aandringen op een gezamenlijke activiteit, denk dan aan de angstaanjagende verschijning van het ANWB-koppel en blijf daar verre van. Wijs je partner er subiet op dat jij geen enkele beweging in die richting wenst te doen en dat je een relatie prima vindt, zo lang er maar zo weinig mogelijk ‘samen’ in zit.

4. Verberg teleurstelling of andere kwetsbare emoties. Weet je wat, verberg alle emoties maar, ook die toestanden van blijdschap of liefde zouden kunnen verraden. Het delen van emoties of kwetsbaarheid zou een band kunnen creëren, waardoor je gehecht zou kunnen raken aan je partner en vaker bij hem of haar zou willen zijn. Ook zouden jullie ertoe verleid kunnen worden samen te lachen, zoenen of andere vleselijke zaken te bezigen, die de relatie zouden kunnen verdiepen.

5. Twijfel nooit aan jezelf. Vergeef nooit. Blijf hangen in boosheid. Maak verwijten. Verbeter je partner zoveel mogelijk. Geef nooit toe. Zeg nooit 'sorry'. Praat onenigheden niet uit. Geef de ander geen ruimte. Geef altijd een weerwoord. Geef geen complimenten. Toon geen genegenheid.

P.S. Toch liever wat romantiek, maar zonder teveel commercieel gedoe? Begin dan eens met deze GRATIS challenge. Eenvoudig, liefdevol – én een grote kans op een glimlach van je partner!

Reacties

Heu, Al Bundy, is that you??? ;-)
REAGEER
Heu, Al Bundy, is that you??? ;-)
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify