Wanda's geluk kon niet meer op, deze week heeft ze eindelijk haar doodgeboren zoon geregistreerd

Mooi

07 februari 2019 door Redactie

Wanda's geluk kon niet meer op, deze week heeft ze eindelijk haar doodgeboren zoon geregistreerd

Tranen van geluk voor de 41-jarige Wanda. Vanaf 3 februari 2019 is de Wet Basisregistratie Personen gewijzigd. Hierdoor is het mogelijk om doodgeboren kinderen in de basisregistratie op te nemen. Wanda heeft daarom haar doodgeboren zoon kunnen registreren.

LindaNieuws sprak met haar en vroeg wat de registratie voor haar betekent.

Ze was 24 toen ze zwanger raakte van haar eerste kindje. “Het was eigenlijk een heel mooie zwangerschap, maar rond de 24e week begon ik vocht vast te houden. De verloskundige zei echter dat het er bij hoorde. Op een gegeven moment hoopte het vocht zich op en had ik een hoge bloeddruk. Toch werd er door de verloskundige niet geluisterd.”

Rollercoaster
“In de ochtend had ik eerst een normale controle en toen begon de rollercoaster: er werd geen hartslag gevonden. Ik werd daarna in alle rust in de wachtkamer gezet om te wachten op de echoscopist. Ik was intussen ontzettend bang. De echoscopist kon wel een hartslag horen, maar maar heel zwak. Er zat nog steeds geen spoed achter en er werd geen ambulance geregeld.”

Geen hartslag
In het ziekenhuis bleek dat het te laat was: er was geen hartslag. “Ik geloofde het niet. Mijn kind kon toch niet zomaar weg zijn? Ik dacht zelfs: neem míj in plaats van hem.” Wanda was op dat moment ook in gevaar en moest snel bevallen.” Op 8 januari werd ze ingeleid en om 22.30 uur werd Brandon geboren. “Ik kreeg zoveel kracht en rust tijdens de bevalling. Ik heb die dag gek genoeg niet als verdrietig ervaren. Ik vond Brandon zo bijzonder en heb hem úren vast gehouden. Ik was echt moeder geworden.”

Tranen van geluk
Door de wetswijziging heeft Wanda Brandon deze week officieel aangemeld. En dat doet haar goed. “Ik vind dit ge-wel-dig – zó speciaal. Brandon wordt eindelijk erkend en dat voelt supergoed. Ik had maandag tranen van geluk en als ik het er nu over heb, kan ik alleen maar stralen. Dit is een grote doorbraak die het enorme taboe rond overleden kinderen kan verminderen.”

Foto: eigen foto via Linda

Vond je dit een mooi verhaal? Dit artikel is powered by #Bambr.
Lees hier meer inspirerende verhalen op Bambr.nl

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify