Suus is 12 als haar vader overlijdt: 'Ik heb zijn dood nooit verwerkt'

Levensverhaal

07 februari 2019 door Redactie

Suus is 12 als haar vader overlijdt: 'Ik heb zijn dood nooit verwerkt'

Het verlies van een ouder kan, zeker op jonge leeftijd, traumatisch zijn. Het overkwam Suus toen ze twaalf jaar was. Viva blikt met haar terug op het verlies van haar pa Willem Ruis. "Het trauma zit 'm in je vader nooit meer zien." ‘

"In mijn geval was de situatie nog net wat ingewikkelder", vertelt Suus. LindaNieuws pikte het verhaal van Viva op. Haar vader was presentator Willem Ruis. Hij was 41 jaar toen hij overleed aan een hartaanval. Het gebeurde vroeg in de ochtend. Suus en haar zus sliepen nog. Artsen probeerden hem te reanimeren, maar het mocht niet meer baten. 'De volwassenen' zoals Suus haar stiefmoeder onder andere noemt, zeiden dat het beter was als zij en haar zus hun vader Willem niet meer zouden zien.

"Toen we wakker werden gemaakt met het meest afschuwelijke nieuws dat je een kind kunt brengen, was hij dus al overgebracht naar het uitvaartcentrum. Ook daar mochten we niet naartoe, want: te schokkend om je vader in een kist te zien liggen. Iedereen had ongetwijfeld de beste bedoelingen, maar ik wist een paar jaar later al dat het ware trauma ‘m zit in je vader nóóit meer zien. Ik heb op geen enkele manier afscheid kunnen nemen, en dat heeft ervoor gezorgd dat ik het niet echt kon afsluiten."

Lees bij Blendle het hele verhaal van Suus.

Vond je dit een mooi verhaal? Dit artikel is powered by #Bambr.
Lees hier meer inspirerende verhalen op Bambr.nl

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify