Chris Stoffer

Nieuws

07 februari 2019 door Jeffrey Schipper

SGP tijdens het klimaatdebat: niet dromen of drammen, maar doen

Je kunt het klimaatprobleem overdrijven en onderschatten. De SGP voelt zich bij beide kanten niet thuis. Chris Stoffer pleitte deze week in de Tweede Kamer voor een nuchtere aanpak.

Stoffer: "We horen de afgelopen weken veel over drammers en dromers, maar ik zou hier een lans willen breken voor doeners. De SGP pleit voor actie, gewoon praktische actie. We moeten met elkaar gewoon aan de slag. We moeten het gewoon gaan doen, voor onze schepping, voor onze leefomgeving, voor innovatie, maar ook voor een stop op die dure import van fossiele brandstoffen. We kunnen blijven kibbelen en bekvechten over het opschroeven en in allerijl halen van doelstellingen en percentages, maar daarmee verlies je draagvlak in de samenleving.

En volgens mij hebben we dat draagvlak juist echt heel hard nodig. Want wat heb je aan ambities die mooi zijn op papier, maar in de praktijk niet te halen zijn? Per jaar 80.000 woningen? Extra duurzame stadswarmte? Ik weet dat ik het antwoord vanavond niet krijg, want dat is iets wat uit die berekeningen moet komen, maar we zijn toch erg benieuwd of dat reëel is. Wij zeggen: zorg voor haalbaarheid, betaalbaarheid en vooral ook voor een betrouwbare energievoorziening.

We zeggen ook: wees een beetje creatief. Want waarom moeten winkels zeven dagen per week open zijn met alle bijbehorende transportbewegingen en energieverbruik? Waarom kiezen we niet voor winkelsluiting op één zo'n dag? Je krijgt een dag rust en we besparen ook nog een megaton CO2."

Bekijk het fragment en lees hier meer op de site van de SGP:

Reacties

P
In het SGP-standpunt merk ik weinig van het rentmeesterschap over de aarde, zoals je dat uit de Bijbel kunt concluderen. So wie so opvallend, dat je nu pas van refo-zijde iets hoort over milieu en klimaat. Ik heb wel eens predikanten uit de refo-hoek hierover bevraagd, maar daarop ontwijkende antwoorden ontvangen.
REAGEER
B
zie https://tora-yeshua.nl/2019/02/nederland-gaat-klimaat-aansturen-1e-kamer-beslist-binnenkort/

SGP stemde gelukkig tegen, samen met PVV en FvD, maar schiet tekort in duidelijkheid.

Geen radicale afwijzing van het CO2 sprookje, zoals FvD wel doet, geen overzichtelijk kort en bondig standpunt en uitleg, dat beter milieubeheer zeker moet, daarin zijn we zeer tekort geschoten allemaal, maar dat klimaatbeheersing onmogelijk is, daar is de mens niet toe instaat, gelukkig maar.

2 zeer verschillende zaken dus.

Shalom

Ben Kok (j-chr. pastor)
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify