Jehovah's Getuigen

Nieuws

07 februari 2019 door ANP

Celstraf voor Jehovah's Getuige in Rusland

Een Deens lid van de Jehovah's Getuigen is in Rusland veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes jaar. De rechtbank oordeelde dat Dennis Christensen (46) zich schuldig maakte aan het organiseren van activiteiten voor een verboden extremistische organisatie.

Rusland verbood de activiteiten van de Jehovah's Getuigen in 2017. Gewapende agenten arresteerden Christensen in dat jaar tijdens een gebedsbijeenkomst in Orjol, zo'n 320 kilometer ten zuiden van Moskou. De Deen betoogde zelf dat de Russische grondwet hem het recht geeft zijn religie te beoefenen.

Christensen is het eerste lid van de Jehovah's Getuigen dat is veroordeeld op basis van het Russische verbod. Een woordvoerder van de organisatie, die wereldwijd miljoenen aanhangers heeft, reageerde teleurgesteld op de uitspraak. "Het is treurig dat het lezen van de bijbel, prediken en een moreel leven leiden weer strafbaar is in Rusland," concludeerde Jaroslav Sivoelski.

Ook de Deense regering uitte kritiek. Minister Anders Samuelsen (Buitenlandse Zaken) zei "erg bezorgd" te zijn over de uitspraak. Hij riep Moskou op de godsdienstvrijheid te respecteren.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify