Diederik van Dijk

God

07 februari 2019 door Jeffrey Schipper

Diederik van Dijk kijkt in de spiegel: "Ik behoor tot de generatie verwende christenen"

"Ter wille van Zijn naam kun je geluk of een ongestoorde carrière mislopen. Geloven is niet fijn. Het brengt je waar je niet heen wilt," maakt SGP-senator Diederik van Dijk duidelijk. In zijn nieuwe column voor het Reformatorisch Dagblad kijkt hij in de spiegel en naar de huidige tijdgeest.

Van Dijk: "Zelf behoor ik tot de generatie verwende christenen. Het geloof heeft mij nooit iets gekost. In het licht van het Evangelie erg merkwaardig." De columnist geeft toe dat die tijd voorbij is. "Nu zitten we in de fase waarin alles wat herinnert aan een christelijk verleden uitgebannen wordt. (...) Spreken wij hierover eerlijk met onze kinderen? De seculiere wind loeit door onze instellingen. Mijn kinderen zullen méér geloof nodig hebben dan ik.

Gelovigen bevinden zich tussen twee werelden. Losgemaakt van al het oude en vertrouwde, en nu op weg naar het land dat God hun wijzen zal. Net als Abraham, die niets anders deed dan scheiden. Scheiden van zijn vader, van zijn neef Lot en van Hagar. Slechts koersend op Gods onzichtbare belofte. Verder niets om zich aan vast te klampen.

Daarom moeten wij onze kinderen weer leren om te leven in leegten. Niets voor ogen, alleen Gods belofte. (...) In een ijzig seculiere tijd moeten we het uithouden met de schijnbare zwakheid van het Woord, zonder er vormen, liturgie of allerhande beleving aan toe te voegen."

Lees de volledige column van Diederik van Dijk in het Reformatorisch Dagblad.

Lees ook: SGP-senator over refozuil: "Onze kathedraal kraakt en verkruimelt".

Reacties

P
Tja, als je vrouwen voorschrijft dat ze rokken moeten dragen en lang haar moeten hebben, raak je vanzelf geïsoleerd. Nog een aantal jaren, en dan wordt dit als sektarisch gezien. Terecht.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify