koppel

Dagelijks leven

07 februari 2019 door Jeffrey Schipper

Marriage Week: Blaas je relatie nieuw leven in

“We willen mensen, die in een liefdesrelatie leven, stimuleren daarin te investeren. Maak bewust tijd en aandacht voor elkaar. Onderneem samen activiteiten, die je hartstikke leuk vindt,” zegt Jan Hol. Vandaag gaat de Marriage Week van start. De voorzitter van Stichting Marriage Week blikt vooruit. “Neem de tijd om met elkaar gezellig te eten, te sporten, te musiceren, te vrijen of wat een couple ook maar samen leuk vindt en bespreek ondertussen de toestand én de toekomst van je relatie.”

Er staan tal van activiteiten op het programma. Kun je een (of twee) spraakmakende activiteit uitlichten?
“We hebben tijdens de Relatieweek een online challenge op www.loveup.nl; dat is eigenlijk een apk voor je relatie. Acht dagen lang ontvang je per mail een inspirerende tekst en een opdracht om je relatie (opnieuw) een boost te geven. We hebben op www.loveup.nl ook een praktische commitment-test, waarmee je je eigen toewijding aan je partner kunt meten en de uitslag ervan met haar of hem kunt bespreken. Alles om geliefden te helpen dicht bij elkaar te blijven leven.”

"Je kunt de Relatieweek zien als het topje van een ijsberg. En als je die gaat afgraven kom je terecht bij de Marriage Courses, de relatiecoaches of de mediators."

‘Ons huwelijk is in een sleur terechtgekomen,’ is een opmerking dat ik regelmatig voorbij heb horen komen. Wat is één van de meest voorkomende oorzaken?
“Ik vind het moeilijk daarover iets in algemene zin te zeggen. Maar ‘de sleur’ kan erin komen omdat je vergeet samen leuke of nieuwe dingen te doen, of om elkaar te verrassen. De sleur kan er ook in komen omdat je de aanwezigheid van je partner als heel normaal en als een automatisme gaat zien, in plaats van scherp in ’t oog houdt dat zij of hij werkelijk bijzonder en uniek is, en onvervangbaar voor je is, zowel als mens als binnen je relatie.”

Zijn een romantisch diner, een workshop of een marriage week eigenlijk wél duurzaam genoeg om een relatie nieuw leven in te blazen? Is daar niet veel meer voor nodig?
“Ja, natuurlijk, er is veel meer voor nodig om een uitgebluste relatie nieuw leven in te blazen. Je kunt de Relatieweek zien als het topje van een ijsberg. En als je die gaat afgraven kom je terecht bij de Marriage Courses, de relatiecoaches of de mediators. Ook familie, vrienden, collega’s en christelijke gemeenten kunnen soms zeer waardevol zijn in het revitaliseren van een uitgebluste liefdesrelatie.”

Wanneer is de marriage week geslaagd?
“Als de kwaliteit van huwelijken stijgt, het aantal relatiebreuken daalt, liefde en trouw floreren binnen duurzame liefdesrelaties en Jan Modaal in de Hollandse cafés en straten met een twinkeling in zijn ogen zegt: ‘I’m proud to be married!...’”

Klik hier voor meer informatie over de Marriage Week.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify