Henk Herbold

Nieuws

14 februari 2019 door Henk Herbold

De invloed van de islam op de komende verkiezingen

Het jaar 2019 is politiek gezien en heel belangrijk jaar. Er vinden namelijk twee belangrijke verkiezingen plaats: de eerste is voor de Provinciale Staten en de tweede voor het Europees Parlement.

Wat ik nu ga schrijven is beslist niet zonder gevaar. Al gauw zou men het idee kunnen hebben, dat we discrimineren. Maar dat is beslist niet de bedoeling. Toch zullen er genoeg mensen zijn die een artikel als deze, niet kunnen waarderen. Ik schrijf dit echter zonder negatieve gedachten of gevoelens over andere mensen. Wat ik probeer is feiten aan te dragen, die aantonen waar het mogelijk naar toe gaat met ons land.

God heeft zeker ook moslims lief. Ondanks de vele verschillen tussen bijvoorbeeld de Koran en de Bijbel, past het ons als christenen niet om neer te kijken op moslims in het algemeen. Beter is om te bidden dat velen de echte liefde van God zullen gaan leren kennen. Het evangelie zegt ook glashelder dat wij als christenen ons zeker niet mogen verheffen boven anderen, dus ook niet als het moslims betreft die soms wel heel andere gewoonten hebben. God kijkt dwars door al die verschillen en heeft ons lief zoals we zijn.

Alhoewel christenen die geloven in de Bijbel, de islam als religie wel volledig afwijzen, moeten we moslims als persoon toch niet afwijzen, maar ze juist liefhebben en voor hen bidden dat God ons een weg zal openen om hen in liefde te bereiken. We danken God ook voor de vele getuigenissen die we hebben gehoord, van moslims die tot bekering zijn gekomen en christen zijn geworden. Daarbij komt dat we geloven dat God wil dat we, hoe dan ook barmhartig zijn voor mensen die onze hulp nodig hebben, dus ook voor vluchtelingen.

Te tolerant zijn betekent dat we geen duidelijke standpunten of overtuigingen meer hebben en dat is niet wat God wil.

Stroom vluchtelingen
Maar het is wel waar, de groei van de islam in ons land in de laatste jaren, heeft voornamelijk te maken met de enorme stroom aan vluchtelingen die nog steeds ons land en Europa binnen komen, waarvan een groot deel islamitisch is. Het is gemakkelijk te begrijpen dat in een democratie als waar wij in leven, de invloed van deze islamitische groepen zal toenemen, zelfs al betreft het voorlopig nog een minderheid. Afgezien of dit door de meeste mensen in ons land gewenst is, is dit nu eenmaal wel het gevolg van een democratisch systeem. Ook in 2019 worden er weer vele duizenden verwacht, waarschijnlijk niet zoveel als in het afgelopen jaar, maar ze komen zeker naar ons land, mede ook door gezinshereniging. Wat overigens ook heel begrijpelijk is en het is ook te begrijpen dat deze mensen een veilig heenkomen zoeken, vooral als je uit een verschrikkelijk oorlogsgebied komt. En gelukkig zijn er ook nog veel mensen die vanuit een bewogen hart willen helpen. Daarbij komt ook nog dat het onze christelijke plicht is om de vreemdeling onderdak en voedsel te verschaffen.

New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Een dubbel gevoel
De islam is beslist de snelst groeiende godsdienst in ons land en er zijn steeds meer mensen in onze samenleving die zich daar zorgen over maken en zich afvragen: “Wat zijn de gevolgen als de islam steeds grotere invloed krijgt in onze samenleving en vooral in de politiek”. En wat betekent het voor de toekomst van onze kinderen en kleinkinderen, als ons land steeds meer islamiseert en Nederland bijvoorbeeld, steeds meer volgebouwd gaat worden met islamitische gebedshuizen, megamoskeeën en islamitische scholen. Een schriel contrast is wel, dat elders in de islamitische wereld, christelijke kerken soms worden vernietigd en christenen worden opgehangen.

Maar wat zullen de gevolgen zijn, als onze scholen steeds meer islamitisch gaan worden, maar ook ziekenhuizen, verpleeghuizen, winkelstraten etc.. En wat dan als christenen in sommige steden steeds meer in het nauw komen, omdat ze in sommige wijken langzaam maar zeker tot de minderheid gaan behoren en dan soms gediscrimineerd worden in hun eigen land.

Iemand zei, “als het gaat over het klimaat of over ons begrotingstekort, dan is het veel gehoorde argument, dat we onze kinderen niet met de gevolgen willen opzadelen. Maar hoe staat het dan hiermee, de opmars van de islam in ons land, deze zal zeker ook verstrekkende gevolgen hebben voor onze samenleving”. Wie dat ontkennen, spreken tegen beter weten in.

Men is bang om een islamitisch land als Iran tegen zich te krijgen en dat heeft zelfs gevolgen voor onze eeuwenlange vriendschap met Amerika.

En ja, politici haasten zich om ons te vertellen dat het allemaal wel meevalt. Men zegt, het gaat juist erg goed, we kunnen het allemaal makkelijk aan en wat in andere landen al gebeurde, kan hier niet gebeuren. Maar waarom niet? In dit geval lijken onze media wel een verlengstuk van de overheid. De werkelijkheid is dat in Europa een enorm spanningsveld groeit tussen voor en tegenstanders.

Ook Nederlandse bedrijven dringen er momenteel bij de overheid op aan om vooral vriendjes te blijven met islamitische regimes uit angst om orders te verliezen. Haat-imams worden zelfs zelden het land uitgezet. Bezoekende haatpredikers krijgen in de regel probleemloos een visum. Al zijn er altijd wel actievoerders die er iets aan proberen te doen. In de praktijk bereikt men echter weinig. Toen president Trump van Amerika terecht het kernakkoord met Iran wilde opzeggen, weigerde Europa daar mee in te stemmen. Alhoewel men later wel moest toegeven dat Iran terrorisme ondersteunt en feitelijk nog gewoon aan kernwapens werkt. Maar men is bang om een islamitisch land als Iran tegen zich te krijgen en dat heeft zelfs gevolgen voor onze eeuwenlange vriendschap met Amerika.

Wat is feitelijk islamisering?
Het woord islamisering wordt de laatste jaren steeds meer gebruikt om een proces aan te duiden, waarbij de samenleving door een groeiend aantal moslims en zichtbare gebouwen als moskeeën, een meer islamitisch karakter gaat krijgen. Heel veel Nederlanders maken zich momenteel daar terecht zorgen over en dit komt tevens ook door de groeiende invloed van de islam in heel Europa.

Jawel, vooral christenen moeten tolerant zijn, maar aan de andere kant niet naïef. Het wordt tijd om ook als christenen de feiten onder ogen te willen zien en niet naïef te zijn. Inmiddels zijn we zover dat we steeds meer islamitische ambtenaren en politici hebben in gemeenteraden en worden we soms geconfronteerd met een door de islam geïnspireerde Jodenhaat. Vooral dit gegeven maakt de komende verkiezingen belangrijk, want Nederland islamiseert, ook al is het geleidelijk. Sommige verwachten zelfs dat de islam in de toekomst de grootste wereldgodsdienst zal zijn. Dat betekent een radicale verandering die langzaam binnensluipt, Europa is dan bezig een ander continent te worden.

Het wordt tijd om ook als christenen de feiten onder ogen te willen zien en niet naïef te zijn.

Nogmaals, christenen moeten tolerant zijn, ten aanzien van andere mensen en vooral als het gaat om andersdenkenden. Dat betekent geduld hebben, ruimte geven aan anderen, ook al doet men dingen die we heel anders zien. Tolerantie is op zich iets goeds, maar er zijn natuurlijk ook grenzen. Te tolerant zijn betekent dat we geen duidelijke standpunten of overtuigingen meer hebben en dat is niet wat God wil. Een christen zal altijd eerst rekening houden met wat God zegt in de Bijbel. Waarom? Omdat ons leven gebaseerd is op de Bijbel en niet op de Koran.

De komende verkiezingen
Tijdens de komende verkiezingscampagne zullen er opnieuw islamitische partijen meedoen. In de laatste jaren zien we dat het aantal islamitische partijen dat meedoet aan deze verkiezingen, toeneemt. Vooral in steden waar hun aanhang in een rap tempo groeit, zal men steeds meer rekening met hen moeten gaan houden.

Mogelijk hebben veel mensen in ons land er geen oog voor, maar op gemeentelijk niveau in de verschillende steden van ons land, is al duidelijk sprake van een vorm van islamisering van het ambtelijk apparaat. En linkse partijen en bestuurders geven juist extra steun aan islamitische partijen met duidelijk islamitische standpunten. Het is tevens de druk van buiten, door onder andere de invloed van islamitische landen of door de angst voor geweld. Maar er bestaat ook zoiets al de zogenaamde zelf-islamisering: door naïviteit, onkunde, kortzichtigheid en wegkijkende ontkenning. We lezen regelmatig over het begrip zelf-islamisering, hetgeen niets anders betekent dan meebuigen met islamitische wensen van moslims, uit angst voor geweld.

De tijd die de Bijbel ‘de eindtijd’ noemt, is de periode vlak voor Jezus' terugkomst. Steeds meer Bijbelonderzoekers komen tot het inzicht, dat ook de islam een cruciale rol zal spelen op het wereldtoneel in die eindtijd. Als we even nadenken dan moeten we wel inzien dat het feitelijk niet anders kan. De islam is duidelijk een wereldgodsdienst, met grote invloed in de Arabische en Aziatische wereld en in de afgelopen eeuw is haar invloed ook in Europa en in Amerika enorm toegenomen.

Henk Herbold is getrouwd met Diny (foto). De evangelist heeft een eigen website. Neem hier een kijkje en lees meer blogs.

Reacties

M
Een goede analyse van de islamisering van het Westen! Alleen een sterk christelijk land -en die bestaat niet meer- is hier tegen opgewassen. Als christen zie ik in een moslim een medemens zoals ander ongelovigen, een verlossing benodigde ziel, maar op maatschappelijk niveau kan men niet (meer) naief de ogen sluiten! Ook ik zie steeds meer moslims als ambtenaren, politici en bankmedewerkers, maar zelden of nooit in sectoren waar men naastenliefde moet tonen, zoals in ziekenhuizen, bejaardenzorg, speciaal onderwijs, etc. Hoe zou dat toch komen?!
REAGEER
Islamisering is geen politieke, maar een geestelijke kracht. Daar moet een geestelijke tegenkracht tegenover worden gezet die uit Christus voortvloeit. Er is een geestelijke eenheid onder christenen nodig, een verbondenheid met Jezus Zelf. Gebrek aan eenheid is een oordeel over het huidige christendom. Meer nog dan dat de islam of secularisatie oordelen zijn. Ik hoop dat ook Henk bid om een opwekking/ herleving door de Geest. Schoenmaker blijf bij je leest. Henk, graag wat minder politiseren?
M
Helemaal mee eens, maar om nu tot die slotconclusie t.a.v. Henk te komen vind ik niet terecht want Henk heeft het over de toenemende zicht- en voelbare implicaties/gevolgen daarvan die zich maatschappelijk en dus ook politiek manifesteren en waartegen wij ons ook met niet-geestelijke middelen behoren te wapenen. Zou jij bijvoorbeeld willen toestaan dat de 'shaira' zou worden ingevoerd waartoe eerder een poging werd gedaan in Rotterdam?!, en zou jij de influx van financieringstromen om meer moskeen te bouwen in Nederland niet willen indammen?!
Toon meer antwoorden (3)
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify