Nieuws

06 februari 2019 door Gabriël Financiële Bescherming

Nieuwe serie overdenkingen over geld en bezit voor de 40-dagentijd

Voor de tweede keer geven Gabriël Financiële Bescherming en Stichting Encour een 40-dagenkalender uit rond de thematiek van geld en bezit. Afgelopen jaar werd deze 40-dagenkalender voor het eerst geïntroduceerd en deze bleek in een enorme behoefte te voorzien. De 40-dagenkalender is gratis beschikbaar en kan worden aangevraagd op de website van Gabriël, www.gabrielfb.nl/40dagentijd.

Vorig jaar werd de 40-dagenkalender voor het eerst uitgegeven door Gabriël en Encour. “We waren overweldigd door de vele positieve reacties die we kregen van onze klanten”, zegt Gabriël-directeur Natasja Naron. “Daarom hebben we ook dit jaar besloten om de 40-dagenkalender uit te geven’.

“In deze 40-dagentijd willen we elkaar stimuleren om stil te staan bij onze relatie tussen geld en geloof”, zegt Encour-directeur Bert den Hertog. “Gek genoeg is dit een ondergeschoven kindje terwijl we dagelijks met ons geld bezig zijn. Met deze kalender willen we dagelijks leren over wat de Bijbel zegt over geld en dat op die manier in te laten dalen in ons leven.”

De 40-dagentijd loopt dit jaar van woensdag 6 maart tot met zaterdag 20 april (Stille Zaterdag). De 40-dagenkalender biedt voor elke dag een overdenking die bestaat uit een bijbeltekst, een verhaal ‘uit het leven’ en een uitdaging. De teksten zijn geschreven door een team van ervaren schrijvers, theoloog Prof. Dr. Paul van der Laan, ondernemer Ben Lankhaar en emiritus CGK predikant ds. Gé Drayer. Dit jaar worden de volgende thema’s behandeld: Meer door minder, Rijkdom, Armoede, Sabbats- en jubeljaar, Geld en geluk, Tienden en Stille week.

De medewerkers van Gabriël verlenen bewust hun financiële advieswerk vanuit een christelijke identiteit. Gabriël wil haar klanten graag uitdagen om te leven vanuit ‘genoeg’ en geeft jaarlijks alle winst van het bedrijf weg aan een groot aantal christelijke goede doelen. Stichting Encour wil mensen helpen om Bijbelse principes van omgaan met geld te ontdekken, toe te passen en door te geven aan anderen. Samen hopen zij met dit project veel mensen te inspireren.

Klik hier voor meer informatie.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify