Nieuws

11 februari 2019 door Redactie

Medicijnman vermoordde zijn moeder, vrouw, zoon en neef - toen ontmoette hij Jezus

Na de dood van zijn opa was Jacob de volgende in de rij om de hoogste medicijnman van het dorp te worden. Dat schrijft GodReports.

Tijdens de inwijdingsrituelen met andere medicijnmannen, werd hij gedwongen om agressieve stoffen in te nemen die een immense bovennatuurlijke kracht beloofden.

In eerste instantie was hij overweldigd. Hij vroeg zich af hoe hij in de voetsporen van zo'n geweldige medicijnman als zijn opa kon treden, zonder zijn aanwezigheid als gids?

'Zijn woorden konden de gemartelde geest kalmeren of mensen helemaal gek maken'

"Het bleek dat hij zich nergens zorgen over hoefde te maken. Jacob werd zo beroemd dat mensen uit andere landen reisden om zijn macht te zien. Zijn spreuken kunnen genezing of de dood brengen. Zijn woorden konden de gemartelde geest kalmeren of mensen helemaal gek maken", schrijft het rapport van The Timothy Initiative.

Menselijk bloed
Om binnen zijn vakgebied de macht te verwerven, was een bloedoffer vereist. Om de grootste kracht te krijgen, moet menselijk bloed worden vergoten.

Verrassend genoeg offerde de toverdokter de levens van de mensen die het dichtst bij hem staan. Daarmee doodde hij zijn moeder, vrouw, zijn eigen zoon en zijn neef.

Hierdoor kreeg hij nog meer bovennatuurlijke kracht, maar de schuld begon zijn ziel weg te knagen. Om troost te vinden, wendde hij zich tot de fles en begon zwaar te drinken. Het was de enige manier om dag in dag uit de pijn, die hij voelde, te verzachten.

Jezus-film
Op een dag aan de bar hoorde hij mensen praten over een film die die avond in het dorp zou worden vertoond. Nieuwsgierig besloot hij om een bezoekje te brengen. Terwijl hij de Jezus-film bekeek, stroomde er verdriet over zijn hart toen de Heilige Geest hem overtuigde van de waarheid.

Hij verbrandde zijn amuletten voor het dorp

Jacob erkende dat hij gruwelijke misdaden had gepleegd en had dringend een Redder nodig. Nadat de film was afgelopen, zocht Jacob de kerkleider, Alex van The Timothy Initiative, die de vertoning had geregeld.

Jacob bekende de wreedheden die hij had gepleegd om bovennatuurlijke macht te krijgen. De voorganger legde het evangelie aan hem uit en verzekerde hem van de onvoorwaardelijke liefde van Christus.

Transformatie
Verplaatst door de kracht van het Woord en de Geest, gaf Jakob die avond zijn leven over aan Jezus en werd hij opnieuw geboren.

De transformatie was onmiddellijk. Hij verbrandde zijn amuletten voor het dorp. De mensen uit het dorp waren zo woedend door zijn bekering dat ze Jacob bedreigden en hem uit het dorp verdreven.

Alex nam Jacob mee naar huis en begon hem te leren leven op de wegen van de Heer. Hij moedigde Jakob aan om in zijn geloof te groeien en zelf een discipelmaker te worden. Jacob begon het Evangelie te delen met zijn vroegere cliënten, van wie velen Jezus begonnen te volgen.

"Jacob plantte een kerk en traint nu ook anderen om discipelen te worden!"

Reacties

B
"bloedoffer nodig om occulte kracht te krijgen" aldus het artikel.

Dat laat dan meteen de noodzaak zien om geen bloed noch verstikt vlees (met dus geronnen bloed er in) te eten, Hand. 15:19-21, wat uit Lev.17:10-16 komt.

En zo zijn alle Torageboden en verboden de wijsheid van JHWH, die als de Schepper Zijn schepping en schepsel kent.

Tegelijk zien we dat het bloed van Yeshua , dus JHWH in mensengedaante, voor ons de verlossing en heiliging brengt !

Shalom

Ben kok (joods-chr. pastor)
REAGEER
T
De toverdokter doodde hij zijn moeder, vrouw, zijn eigen zoon en zijn neef.

Tot hoever kan een mens gedreven worden? Hoe komt iemand zo~n bezetenheid? Bijna niet te geloven.

Jezus waarschuwt in Mat.6. 23 maar als je oog slecht is, dan zal je hele lichaam duisternis zijn. Als daarom het licht in jezelf duisternis blijkt, hoe groot zal je duisternis dan zijn!

Het oog is hier in de betekenis van bron. Wie put uit de bron van duisternis levert zich uit aan de vorst der duisternis, tot demonische macht van het Gehenna.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify